Clicky

Beth-San uit in eigen dorp

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen dinsdag,19 juni 2018, stond het jaarlijkse bewonersuitje van Beth-San op de agenda. Dit keer geen verre reis met de bus, maar een uniek en mooi programma in en rond het woonzorgcentrum.

Mobiliteit
‘Onze bewoners en cliënten zijn minder mobiel dan een aantal jaren geleden’ vertelt Jan-Dirk Meijering, locatiemanager Beth-San. ‘Met een bus opstap gaan kost veel tijd doordat alle rolstoelgebruikers met een lift in en uit de bus gaan. Daarom hebben we dit jaar besloten om een keuze programma in Beth-San en omgeving aan te bieden. Bewoners zijn geen tijd en energie kwijt aan de busreis. Ook kunnen ze tussendoor even rusten of kiezen voor een gedeelte van het programma, als een hele dag met activiteiten te veel voor hen is. Voor bijna alle bewoners was het daarom nu mogelijk om aan deze prachtige dag mee te doen. Heel mooi om te zien hoe iedereen genoot. Zeker voor herhaling vatbaar’ besluit Jan-Dirk.

Harpconcert
De dag begon met een korte wandeling naar De Rank, waar een overheerlijke koffietafel geserveerd werd. Vervolgens bracht Regina Ederveen een prachtig harpconcert ten gehoor in de Hervormde kerk. Bewoners genoten zichtbaar van de mooie en herkenbare liederen. Bij terugkeer in Beth-San stonden er lange rijen feestelijk gedekte tafels klaar en kon iedereen smullen van pannenkoeken met boerenjongens of kersen.

Keuzeprogramma; klankbeelden, paardentram en vogelshow
’s Middags volgde er een keuze programma waarbij gekozen kon worden uit klankbeelden, vogelshow of paardentram. Iedereen had de mogelijkheid om deel te nemen aan twee onderdelen.

De paardentrams waren ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en de vogelshow vond binnen in het Atrium plaats. Daardoor was het voor vrijwel iedereen mogelijk om deel te nemen en te genieten van het programma. En dat werd dan ook volop gedaan. De reacties op het programma waren unaniem vol lof.

Woonzorgcentrum Beth-San
Woonzorgcentrum Beth-San in Moerkapelle is sinds november 2011 gehuisvest aan de Wilde Veenen 1. Het woonzorgcentrum bestaat uit 40 zeer ruime verzorgingsappartementen, 36 kamers op Kleinschalig Wonen voor psychogeriatrische bewoners en 12 verpleegkamers voor gehandicaptenzorg (Siloah). Het hart van het nieuwe zorgcentrum bestaat uit een sfeervol atrium waarin o.a. een restaurant, winkel, bibliotheek en een grote ontmoetingsruimte zijn opgenomen. Het restaurant wordt bediend vanuit een schitterende open keuken en is dagelijks (uitgezonderd de zondag) geopend!