Clicky

AvondVierDaagse groot succes in Moordrecht (foto's)

Copyright Omroep Zuidplas

De avondvierdaagse Moordrecht in 2018 had 2 finishplaatsen en een deelname van 10 % van Moordrechts inwoners.

Voor de 38e keer in Moordrecht en voor de 10 e keer georganiseerd door het huidige organisatie comité is de Avondvierdaagse van Moordrecht weer een succesvol dorpsgebeuren geworden.

De avondvierdaagse Moordrecht wijkt af van andere soortgelijke evenementen omdat men in 1 stoet de 4 daagse loopt en dat mede daardoor een geweldige gemoedelijke uitstraling geeft. Op de slotavond tijdens werd de intocht muzikaal omlijst door de muziek vereniging “KNDA” uit Moordrecht en door de Lekkerkapel uit Lekkerkerk. Bij de start en finish verzorgde DJ Rens de muziek.

De korfbal vereniging liep dit jaar mee, maar hadden op de slotavond een kamp in Drenthe.  En dus verzon men een unicum als oplossing.  Een 40 tal kinderen is met de bus naar hun kamp in Drenthe gereden en hebben daar de avondvierdaagse van Moordrecht beëindigd. Ze zijn door de bus 5 kilometer voor het kamp afgezet en maakte dan hun kilometers vol. De medailles waren meegegeven en konden daar uitgereikt worden. Aldus kreeg de vierdaagse van Moordrecht een unicum van 2 finishplaatsen.

Er waren 822 mensen ingeschreven en traditiegetrouw liepen opa’s, oma’s, vaders, moeders, enzovoort op de slotdag mee en kwam de teller de laatste avond uit op 920. Daarmee is het in Zuidplas niet de grootse in absolute zin, maar relatief wel, want 1 op de 10 inwoner van Moordrecht heeft meegelopen. Op de laatste avond was er ook deelname van rolstoelen. Door renovatie elders zitten er nu weer tijdelijk bewoners in Moerdrecht die zichtbaar met plezier met de stoet meetrokken. Een echt dorps happening.  Er waren ook nieuw inwoners die aangeven dat ze op deze wijze de straten in Moordrecht beter leren kennen.

Donderdag is de bikkel dag en die voerde dit jaar door de GroenBlauwe zone vlakbij Westergouwe en was extra lang; wel 6,2 km. Op andere avonden kan het dan iets korter.
Het idee heerst dat de avondvierdaagse een basisschool gebeuren is en de organisatie probeert dat beeld te keren. Het is een activiteit voor iedereen, van jong tot oud.

38 Jaar geleden is het gestart als een activiteit van IJsselweide met zo’n 300 deelnemers. 10 Jaar geleden lag het aantal deelnemers nog rond de 500. Het huidige organisatie comité, komend uit 1 familie, te weten: Andre, Jantina, Erik en Angela Bos, is 10 jaar geleden aangetreden. In de krant stond toen dat door ziekte het evenement dreigde te stoppen. Ze hebben toen de handen ineen geslagen en de dorpshappening kunnen behouden.

De voorbereiding is een klus van naar schatting zo’n 200 uur. Vergunning, verzekeringen, opleiden verkeersregelaars, sponsoren, muziek regelen, enzovoort en dat begint al voorzichtig in januari.

Men tracht ieder jaar iets te vernieuwen. Dit jaar het uiterlijk, zoals nieuwe spandoeken, nieuwe website, stempelkaarten. Het comité weet zich omringt door 28 vrijwilligers en Andre Bos sprak zich uit zeer dankbaar te zijn met alle deelnemers en vrijwilligers. Zonder hen lukt het niet. Ook is de organisatie blij dat ze voor 2e jaar bij Turfhuis mogen starten. Parkeergelegenheid en hinder is nu geen probleem meer.

Zie het fotoalbum. Meer foto’s zijn geschonken aan de organisatie voor hun website.