Clicky

Jannick Lupescu pakt wederom titel TC Nieuwerkerk Open

Copyright Omroep Zuidplas

Na bijna 300 wedstrijden in een tijdsbestek van negen dagen werden zondag de finales van het TC Nieuwerkerk Open gespeeld.

In de categorie HE2 bleek Jannick Lupescu, net als in 2017, de sterkste na winst in de finale op Jeroen Camfferman (7-6 6-3). Bij de dames DE2 was de titel voor Gabriële Mujan, die in de finale won van de als eerste geplaatste Daphne van den Heuvel (6-4 6-1).

Het lukte TC Nieuwerkerk hoofdtrainer Camfferman niet om de zegereeks van de competitie en het landskampioenschap Heren Eredivisie voort te zetten. In de eerste set kwam hij in de tie-break nog met 6-3 voor, maar verloor deze. Het werd een kantelpunt in de wedstrijd. Camfferman hierover: “Het zorgde voor een mentaal tikkie en ik liep daardoor in de tweede set een beetje achter de feiten aan. Ik heb de laatste weken zware wedstrijden met de play-offs gehad en Lupescu is gewoon een sterke speler die ook in de Heren Eredivisie speelt. Ons niveau ligt heel dicht bij elkaar. Hij speelde gewoon goed en ik maakte helaas meer fouten dan anders.”

TC Nieuwerkerk clubtrainster Yenja Babochkina bleek de sterkste in de DE4. In deze finale versloeg ze de als eerste geplaatste Anne-Marie Vogel Holezer met 6-1 6-3. In de finale DE3 moest zij haar meerdere erkennen in Renske Ubachs (1-6 1-6).

De overige winnaars treft u via deze link.

Foto: Finalisten Jannick Lupescu en Jeroen Camfferman (door Tineke Sigmond)