Clicky

Volleybal dames Jong Oranje winnen in Swanla van Duitsland

Copyright Omroep Zuidplas

Gisteren werd de oefen interlandwedstrijd tussen de dames van jong Oranje en jong Duitsland in Swanla gespeeld.

Zevenhuizen - Afgelopen zaterdag werd de oefen interlandwedstrijd tussen de dames van jong Oranje en jong Duitsland in Swanla gespeeld. Deze wedstrijd was ter voorbereiding van het kwalificatiewedstrijden voor een ticket naar het EK. Nederland wist met een goed ingespeelde teamsamenstelling de wedstrijd in drie sets te winnen met de setstanden 25-20, 25-21 en 25-20. Na deze sets kwamen de reserves van Nederland in het veld.

Trainer/coach Julien van de Vyver stelde de volgende basis in het veld: Dagmar Boom, Demi Korevaar, Vera Mulder, Sarah van Aalen, Indy Baijens, oud- Nesselande speelster Annick Meijers en libero Susanne Kos. In de eerste set hielden de beide teams in de beginfase e; elkaar goed in evenwicht. De spelverdeelster van Nederland, Sarah van Aalen, wist in deze set veelvuldig Annick Meijers goed in stelling te brengen. Na de tweede technische time-out (16-15) wist Nederland door een sterke blokkering en service van Indy Bayens het beslissende gat te slaan en kon deze set met 25-20 winnend afsluiten.

In de tweede set wist Nederland vanaf het begin Duitsland onder druk te zetten en noopte de coach van Duitsland om bij 4-1 achter een time-out te nemen. Bij 5-2 kwam Annick Meijers aan de achterlijn om te serveren en zij wist haar team tot 9-3 te brengen. Bij 17-8 wisselde de Nederlandse coach Annick Meijers en Dagmar Boom voor resp. Rianne Vos en Anna Zijl. Dit haalde het ritme bij jong Oranje eruit en kon Duitsland wat terug doen, via een aantal sterke blokpunten zorgde dat bij 19-16 er teruggewisseld werd door Nederland. Hierna liep het aan Nederlandse kant beter en met een sterke aanval van Indy Bayens werd deze set met 25-21 afgesloten.

Nederland wist ook in de derde set met dezelfde samenstelling het Duitsland moeilijk te kaken en zorgde voor een snelle voorsprong, die de Duitse dames kon inlopen voor de eerste technische time-out bij 8-7. Het wedstrijdverloop bleef in het voordeel van Nederland lopen en uiteindelijk werd de 3-0 winst bereikt met een 25-20 setwinst.

Hierna werd er nog een set gespeeld met de reserves van Nederland binnen de lijnen.

Foto's: André Dirks