Clicky

Bückeburgse voetballers bij het Adriaan de Jongtoernooi

Copyright Omroep Zuidplas

Op vrijdag 22 juni jl. arriveerde vanuit onze zustergemeente Bückeburg twee voetbalteams bestaande uit totaal 16 vrouwen, vier mannen en drie begeleiders bij voetbalvereniging Nieuwerkerk om voor de tweede keer mee te doen aan het Adriaan de Jong Toernooi.

De speel(st)ers en begeleiders werden welkom geheten door Aad Stuivenberg voorzitter van het Comité Internationale Betrekkingen en wethouder Jan Verbeek die sport in zijn portefeuille heeft. Hij had voor het team als cadeau een voetbal meegenomen die niet was gemaakt door kinderen. Dus voetballen gemaakt zonder kinderarbeid.

De Bückeburgers hadden ook een aantal cadeaus meegenomen, t.w. een pakket voor Diny Koster, die als comitélid deze voetbaluitwisseling voor de tweede keer heeft georganiseerd en een voetbal voor de voetbalvereniging Nieuwerkerk en een mand als dank voor de verzorging door de mensen uit de voetbalkantine van Nieuwerkerk gedurende dit toernooi.

De ploegen hebben onder goede omstandigheden zaterdag 23 juni aan het toernooi kunnen deelnemen en een van de ploegen heeft zelfs de derde prijs in de wacht gesleept. Waarna zaterdagavond een gezellige afsluiting was bij voetbalvereniging Nieuwerkerk.

Er kan gesproken worden over een geslaagd toernooi en zondag zijn onze Bückeburgse gasten weer huiswaarts gekeerd.
Het comité wil uiteraard de gemeente Zuidplas voor hun bijdrage, Marjan Smeets van Stichting Polderbad die belangeloos gezorgd heeft voor onderdak van de spelers en voetbalvereniging Nieuwerkerk voor hun bijdrage bedanken zodat de spelers uit Bückeburg konden meedoen aan het Adriaan de Jong Toernooi.