Clicky

Zomerduik in de Zevenhuizerplas zondag 8 juli

Copyright Omroep Zuidplas

Het zomerseizoen in Nesselande wordt dit jaar voor het eerst geopend met een heuse zomerduik in de Zevenhuizerplas.

En wel op zondag 8 juli om 12.00 uur! Het blijft niet bij een duik, want er wordt ook een stuk gezwommen. Door mensen die al regelmatig zwemmen in de plas, maar ook mensen die nieuwsgierig zijn naar zwemmen in natuurwater zijn meer dan welkom om kennis te maken met deze sport. Want zwemmen in natuurwater is niet alleen gezond, ook ontspannend en weinig belastend voor je spieren. Ander voordeel is dat je niet afhankelijk bent van een rooster: je kunt sporten wanneer het jou uitkomt. En dat ook nog eens in de natuur!

Hoe ziet het programma eruit?
Om 12.00 uur wordt er gestart met een swingende warming-up van zo'n 30 minuten. Daarna duikt de groep de Zevenhuizerplas in en wordt er een stuk gezwommen. Je kunt kiezen voor een afstand van 250 of 500 meter. Daarna haal je een heerlijk ijsje bij Verhage, klets je met de andere deelnemers (misschien ontmoet je je toekomstige zwemmaatje?) en geniet je nog even na van het mooie strand en het lekkere water.

Kom naar de Zevenhuizerplas ter hoogte van het winkelcentrum in Nesselande. Er wordt gezwommen tussen paal 25 en paal 50. Inschrijven kost 2 euro, van tevoren aanmelden is niet nodig. Tijdig aanwezig zijn wel!

De Zomerduik Nesselande wordt georganiseerd door WONIO met dank aan Verhage Nesselande, Gebiedscommissie Prins Alexander, KNV EHBO Ommoord.

Kijk voor meer informatie op:
https://www.facebook.com/zevenhuizerplas/
https://www.facebook.com/events/2005568319476238/

Danny Govers sprak hierover met Esther Schulte van de werkgroep Zevenhuizerplas, de organisator van dit event: