Clicky

Kidsdag en examens bij Taekwon-Do club Jungshin Kwan

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag 30 juni stond bij Taekwon-Do club Jungshin Kwan in het teken van het tonen van de vorderingen van de leden.

In de ochtend lieten de jongste leden (van 4 t/m 7 jaar) tijdens de zogenaamde "Kidsdag" zien wat ze de afgelopen maanden geleerd hebben. Ook de ouders werden aan het werk gezet en mochten ondervinden hoeveel zelfbeheersing de kinderen al hebben en hoe goed ze hun technieken op de kussentjes maken.

In de middag werden de examens voor alle leden vanaf 8 jaar afgenomen en demonstreerden zij hun kunsten op onder andere de onderdelen stijlpatronen, sparring en zelfverdediging. Het examen werd afgesloten door de gevorderde leden die ook de effectiviteit van hun technieken mochten laten zien middels het breken van diverse planken. Na afloop van het examen konden de examinatoren de verlossende woorden spreken en bekend maken dat alle kandidaten geslaagd zijn voor hun volgende graad. Voor David Rietveld was het een extra leuke dag, 's ochtends was hij nog aan het assisteren bij de Kidsdag en 's middags behaalde hij zijn zwarte slip, het laatste station voor de felbegeerde zwarte band.

Op de foto's de twee groepen examenkandidaten