Clicky

Omroep Zuidplas aanwezig bij 60 jarige huwelijks jubileum echtpaar Hoogendoorn-Martveldt

Copyright Omroep Zuidplas

Eenvoud siert de mens is een spreekwoord dat een deugd aangeeft. En die gedachte kwam boven bij het bezoek aan het echtpaar Hoogendoorn-Martveldt, (Jo en Jeanne voor bekenden).

Op 2 juli jongstleden vierde zij dat ze 60 jaar geleden in de echt traden. Zij zijn respectievelijk 86 en 80 (bijna 81) jaar.

Op 5 juli bracht de burgemeester Gert-Jan Kats hun een bezoek om hen namens het gemeentebestuur van Zuidplas te feliciteren.

De echtelieden komen beiden uit het tuindersfamilie, geboren en getogen in Nieuwerkerk aan den IJssel en ze leerde elkaar kennen via huiselijke bezoeken voortvloeiend uit een vriendschap van Jo met de broer van Jeanne. De 2 mannen toerden graag motor. De vonk sloeg over en er was daarnaast veel herkenning vanwege dezelfde achtergrond.

Jo was werkzaam bij zijn vader in het tuindersbedrijf en Jeanne werkte in die dagen als facturiste bij van Ommeren. Bij hun trouwen is ze gestopt met haar baan om voor het gezin te zorgen. Ook haar hart lag niet bij dat werk.

Ze zijn getrouwd en aan de Bermweg gaan wonen. Daar werden 2 kinderen geboren. Het bedrijf van vader werd overgenomen en na 4 jaar werd er naar de 2e Tochtweg verhuist omdat daar meer ruimte en mogelijkheden waren. Daar zijn ook nog 3 kinderen geboren en daar wonen ze nu nog steeds. Het was zoals ze dat zelf zeggen een ruig leven. Dus moest Jeanne ook mee aanpakken en helpen in de kas. In het begin 5 jaar groente komkommers en tomaten en daarna overgeschakeld op rozen en dat ruim 30 Jaar lang. De zoons hebben het bedrijf overgenomen en zitten nu elders.

Vier kinderen zijn getrouwd en 2 hebben hun wederhelft niet naast de deur gevonden. Dochter heeft een Engelsman in Griekenland ontmoet en een zoon op wintersport in Zwitserland zijn wederhelft uit Moskou. Er zijn 8 kleinkinderen. Specifieke reisjes hebben die huwelijken niet opgeleverd, maar wat de normale vakanties aangaat komt Korfoe en Portugal onder andere aan bod.

Op zondag is het gezellig druk want dan komt iedereen langs. Een grote pan met soep gaat moeiteloos op, want ondanks de andere culturen blijft het eten gewoon Hollands. Die eenvoud siert trouwens het gehele gesprek.

Al pratend komen er stap voor stap wel enkele hobbies langs en de meest actuele zijn de belangstelling van Jeanne voor vogels en vogelbescherming en het scooteren van Jo in wijde omgeving. Het echtpaar voelt zich gelukkig en is uitermate trots op kinderen en kleinkinderen met wie ze het heuglijke feit met een diner hebben bezegeld. Hun geheim? Gewoon doorgaan.

De echtelieden horen bij de Ringvaartkerk.