Clicky

Zaterdag 14 juli extra openstelling Oudheidkamer Moordrecht (Sport in Moordrecht)

Copyright Omroep Zuidplas

Aanstaande zaterdag 14 juli is de tentoonstelling Sport in Moordrecht weer voor alle belangstellenden geopend. 

De tentoonstelling richt zich met name op de geschiedenis van de Moordrechtse IJsclub , de Voetbalvereniging Moordrecht en de Korfbalvereniging IJsselvogels.

De vrijwilligers van deze verenigingen hebben veel foto’s en voorwerpen verzameld. De foto’s zijn in vele tientallen fotoboeken te bezichtigen. De topstukken in deze tentoonstelling zijn de voorwerpen van sporters die in Moordrecht zijn begonnen bij de voetbal,  korfbal en internationaal zijn doorgebroken. Zo zijn er jeugdvoetbalschoenen van Memphis Depay te zien, een prachtig pak van Judith Vis, bobsleeër op de Olympische spelen in 2014 en de onderbeenprothese van Paralympisch atleet Ronald Hertog. Deze extra openstelling in de zomer komt vanwege het feit dat de fietsers van Zuidplas in beweging hun aankomstpunt in de oudheidkamer hebben. In augustus is de Oudheidkamer gesloten voor publiek.

De touwbaander Bert Bouthoorn is als vanouds weer aanwezig en wil graag een touwtje draaien voor iedere bezoeker.

Belangstellenden zijn van 13.30 tot 16.30 uur van harte welkom in Oudheidkamer Het Weeshuis, de toegang is gratis. Het adres is Westeinde 1, ingang achterom. Moordrecht.