Clicky

IJsselkids Kinderopvang start met themajaar Body & Brains

Copyright Omroep Zuidplas

Over het menselijk brein is al veel bekend. Maar nog niet alles. Zowel voor wetenschappers als voor kinderen is er nog veel te leren. Daarom gaat IJsselkids vanaf 1 juli een jaar lang aan de slag met het thema Body & Brains. 

Alle kinderen, jong en oud, worden meegenomen in een wereld van optische illusies en breinbrekers. Ook spelen en sporten, relaxen, gezond en lekker eten, vrienden en het menselijk lichaam komen uitgebreid aan bod.

Body & Brains activiteiten op iedere locatie
Het themajaar ‘water’ is tijdens de finish van de Volvo Ocean Race spetterend afgesloten. Met het uitbrengen van het Body & Brains ideeënboek is het themajaar officieel gestart. Alle ouders en medewerkers ontvangen het boek. Een jaar lang worden er Body & Brains activiteiten op de kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties georganiseerd. Op de website www.leukekinderactiviteiten.nl zijn leuke en uitdagende kinderactiviteiten uit het themajaar te vinden. Het Body & Brains ideeënboek kan hier gratis worden gedownload. Wie benieuwd is naar de eerdere thema’s Water, Techniek, Natuur, Sport & Bewegen en Kunst & Expressie kan op deze website alle activiteiten en ideeënboeken bekijken.

Jaarlijks de focus op een ander thema
IJsselkids stimuleert de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Zij doet dit door kinderen verschillende, unieke belevenissen te laten ervaren die zij zich zullen herinneren. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt vanuit de pedagogische visie jaarlijks de focus gelegd op een thema. Via het thema doen kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten.