Clicky

Poppen en Meer bestaat vijf jaar!

Copyright Omroep Zuidplas

Wat voor Eric en Carla Vis begon met een simpele website met één voorstelling in 2013 is nu, 5 jaar later, uitgegroeid tot een professioneel poppentheater met zes verschillende voorstellingen.

 Eric en Carla Vis werken altijd samen bij de voorstellingen. Eric doet de techniek (licht en geluid) en Carla het spel. “We hebben gemerkt dat onze voorstellingen jong tot oud aanspreekt. We werken graag met verschillende lagen en lijntjes waardoor de kinderen prima het verhaal kunnen volgen en de ouderen juist de volwassen humor eruit pikken.”

 Eric en Carla treden op door het hele land. In het eerste jaar hadden we 14 voorstellingen. Afgelopen jaar zijn we gegroeid tot ruim 85. “We willen door de voorstellingen Gods liefde en geduld met ons mensen laten zien. Op een vlotte, humoristische manier brengen we een Bijbelse boodschap. Van de opbrengst gaat 10 % naar Mercy Ships.”  Mercy Ships is een organisatie die met een hospitaalschip hoogwaardige medische zorg beschikbaar maakt voor de armste landen. In de fieldservice van 10 maanden dat de Africa Mercy in een Afrikaanse haven ligt, worden vele duizenden mensen geholpen. Eric werkt daarnaast drie dagen op het kantoor van Mercy Ships Rotterdam om personeel te werven voor het schip.

In november hoopt hij voor drie weken als operatieassistent naar Guinea te gaan. Zo willen Eric en Carla hun steentje bijdragen aan dit prachtige werk. Voor meer informatie zie: www.mercyships.nl en/of www.poppenenneer.nl. 

Zie ook de artikelen:
Mercy Ships: tot 2000 operaties in een seizoen
Carla Vis begint poppentheater
Het radio-interview met Carla Vis
Eric Vis over zijn reis met Mercy Ships
Eric Vis in Benin met Africa Mercy