Clicky

SPB verhuist naar Campuslocatie

Copyright Omroep Zuidplas

Het SPB, het opleidingsbedrijf voor de bouw, verhuist naar de Campuskavel tussen de Maximatunnel en tennisvereniging de Gouwesmash.

Dinsdag 17 juli sloten SPB en de gemeente hiervoor een overeenkomst op de toekomstige locatie.

Op dit moment is SPB gevestigd aan de Maarten Schoutenstraat 6 in Waddinxveen. Ruim dertig jaar verzorgt dit opleidingsbedrijf de opleiding van timmerlieden en metselaars in de regio Gouwe- en Rijnstreek. Hun huidige vestiging is verouderd en te krap behuisd om kwalitatief goed middelbaar beroepsonderwijs te kunnen bieden.

Het nieuwe schoolgebouw bestaat uit meerdere leslokalen, verdeeld over drie verdiepingen en werkruimten voor timmeren, metselen, houtbewerking, tegelzetten etc. Verder komen er ook algemene ruimten en voldoende parkeerplaatsen en fietsenstallingen. De plannen hiervoor worden verder uitgewerkt. Ook worden er nadere afspraken gemaakt met het Coenecoopcollege voor samenwerking in het techniekonderwijs en met het MBO over innovatief technisch onderwijs.

De volgende stap is dat de gemeente een bestemmingsplan in procedure brengt. Het is de bedoeling dat het gebouw in 2020 in gebruik genomen wordt.