Clicky

Moordrecht Meetz Mozambique ‘de eerste dagen’

Copyright Omroep Zuidplas

Op 16 juli jl. vertrokken 16 jongere uit Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht naar Mozambique om invulling te geven aan een werkvakantie. Na een lange reis die via Qatar en Johannesburg lande de groep in Beïra Mozambique.

De reis is niet geheel soepel verlopen daar er problemen ontstonden met de bagage en de douane omdat men niet officieel waren uitgenodigd door een organisatie. Na een korte periode als acclimatisering heeft de groep als eerste de bouwplaats bezocht alwaar men op de vierde dag is begonnen met bouwen aan de school het hoofddoel van de reis.

“Hier stond een klein stapeltje stenen en een fundering op ons te wachten. De stenen moesten nog wel gesjouwd worden naar de fundering, maar de hoeveelheid viel gelukkig wel mee, dachten wij… Er kwamen nog duuzend ladingen stenen en dus hebben we een heuse workout gehad vandaag. Daarnaast werden we gekroond tot metselaars, we mochten zelf meehelpen met de bouw van de school. Na een lekkere Afrikaanse metseluitleg van Pereira, een van de toekomstige docenten die zijn eigen school bouwt, mochten we gaan metselen. Dit ging door onze hulp aardig vlot en uiteindelijk hebben we de Afrikaanse bouwvakkers er helemaal uitgewerkt.”