Clicky

Zesde editie van het roverscoutsevent Roverway

Copyright Omroep Zuidplas

Roverway 2018, een internationale happening van 3500 scouts komt met een groep van 61 man naar scouting Nieuwerkerk aan de IJssel.

Van 23 juli tot 2 augustus 2018 organiseert Scouting Nederland de 6e editie van het roverscoutsevent Roverway onder het thema Opposites Attract. Er zitten altijd 2 kanten aan een medaille.

Ongeveer 3.500 roverscouts uit meer dan 20 landen zullen deelnemen aan de Roverway. De deelnemers worden verdeeld in internationale teams en kiezen hun eigen 'path', verspreid over Nederland. Vervolgens reizen ze naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp plaatsvindt. Tijdens Roverway maken roverscouts contact met scouts uit alle delen van Europa en zo ontwikkelen ze zich gezamenlijk Scouts tussen de 16 en 22 jaar uit heel Europa komen dan naar Scoutinglandgoed Zeewolde om daar een fantastisch kamp te beleven. De Rovers en Rangers worden uitgedaagd om onbekende paden te verkennen en het verschil te ontdekken tussen culturen en daarmee om te gaan.

Anderhalf jaar aan voorbereiding heeft het gekost en op 10 juli jongstleden heeft koningin Maxima de scouting Scoutinggroep Hubertus Brandaan in Voorburg bezocht voor een kick-off van dit evenement dat iedere 3 jaar wordt gehouden. Zij werd ontvangen door 20 jonge internationale vrijwilligers die aan de organisatie hebben gewerkt. Na een introductie van het project gaf koningin Maxima het symbolische startsein voor dit grootste internationale camp in de Nederlanden. De gemiddelde leeftijd van het organisatie team is 24 jaar

Eerste Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans zal op 23 juli de opening verrichten en gaat in gesprek met de scouts. Na afloop van de openingsshow overnachten 4.500 scouts op het strand van Scheveningen.

De volgende dag worden ze in groepen opgedeeld en waaieren uit over Nederland voor een 6 daagse trip. Na afloop daarvan verzamelen ze allemaal in Zeewolde voor nog 5 dagen van gezamenlijke activiteiten.

De Scouting Nieuwerkerk aan den IJssel in Nieuwerkerk aan den IJssel ontvangt 1 van die groepen. Er komen 61 scouts in de leeftijd van 16-21 jaar en uit 8 verschillende landen die hier te gast zullen zijn.

Er staat onder andere een bezoek aan de molen Windlust en een culturele dag in Gouda op het programma.

Illustratie materiaal afkomstig van Roverway.