Clicky

Moordrecht Meetz Mozambique ‘gevangenen bezoek’

Copyright Omroep Zuidplas

Op 16 juli jl. vertrokken 16 jongere uit Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht naar Mozambique om invulling te geven aan een werkvakantie voor de organisatie Lingstone.

Voor een deel van de groep begon zaterdag 21 juli wel vroeg. Het groepje mensen had de eer om de lokale gevangenis te bezoeken. De beveiliging van de gevangenis bestond verassend uit een simpel prikkeldraadje en een groot deel van de groep was geshockeerd door de manier waarop de gevangenen ongeboeid op hen opwachten waren.

Dit was erg spannend voor de groep, omdat ze werden aangestaard door zeventig gevangenen die van alles op hun kerfstok hadden, variërend van het stelen van een kip tot aan moord. “Het voelde als de meest intense staarwedstrijd uit de geschiedenis van de mensheid. Maar gelukkig ebde het onveilige gevoel weg toen we vrolijk liedjes gingen zingen en de gevangenen gingen dansen. Peter Bertus heeft nog een mooie preek gegeven. We hebben zelfs nog tussen de gevangenen gestaan en daarna hebben we nog wat cadeautjes uitgedeeld. Dit was zeep, schriften, fruit en tandenborstels. De gevangenen wilden dit zo graag ontvangen dat het niet allemaal geordend plaats kon vinden.”

Op zondag bezocht de groep een Afrikaanse kerkdienst en dat bleek wennen: “Ze gingen keihard schreeuwend bidden en Halleluja roepen. Gelukkig werd de sfeer hierna beter en wat toegankelijker voor de nuchtere Hollanders. Er werd gezongen en gedanst en er volgde een preek in steenkolenengels.