Clicky

Moordrecht Meetz Mozambique lopen Freek Vonk mis

Copyright Omroep Zuidplas

Op 16 juli jl. vertrokken 16 jongere uit Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht naar Mozambique om invulling te geven aan een werkvakantie voor de organisatie Lingstone.

Op de 15de dag van de werkvakantie was er tijd voor ontspanning en stond er een safari gepland. De reis startte die dag om 10 uur en voerde hen langs prachtige vergezichten van bergen, vulkanen, bossen en plaatselijke architectuur.

Moest er door de mannen worden overnacht in een verlaten ziekenhuis: ‘De meiden konden slapen in een mooi gebouwtje met een paar matrassen te weinig, maar de mannen mochten als klap op de vuurpijl ook nog eens in een verlaten ziekenhuis slapen. Al met al de perfecte setting voor een horrorfilm. Sommige konden hier wel wat lol inzien maar bij andere was het wat te veel. Er was ook nog een ander probleempje: de post was al 1,5 jaar afgesloten van het lichtnet en er was dus geen stroom wat gelukkig gefikst kon worden.”

Op de weg naar het park werden de eerste beesten gespot in de vorm van wat Afrikaanse hertjes, bavianen en wrattenzwijnen. Uiteindelijk arriveerden de groep bij hun eindbestemming het Gorongoza National Park waar kort na aankomst bleek dat Freek Vonk daar net was vertrokken wat voor een enorme domper in de groep zorgde. De groep zag tijdens de safari diversen dieren waarvan enkele uit de big-five. Na deze enerverende dag dineerde de groep bij lokale snackbar en keerde men huiswaarts.