Clicky

Diana Breugem ‘nog 2 maanden’

Copyright Omroep Zuidplas

Nog ongeveer 2 maanden dan loopt de Nieuwerkerkse Diana Breugem van Sault naar Ventoux voor de stichting Woord en Daad.

De gidsen van Ventoux Passion Nature nemen de lopers mee van Sault naar Ventoux. Gedurende 18 kilometers wordt er circa 1200 meter gestegen. Afhankelijk van het niveau van de groep verwacht men dit in 6 tot 8 uur te doen. Elke groep van 25 personen wordt geleid door een gids die Engels spreekt en een first aid kit bij zich heeft. Ook hebben zij satelliettelefoons waarmee zij de hulpdiensten kunnen inschakelen.

“De benen zijn al goed, wel nog bezig met trainen zowel met lopen als met fietsen. De warmte speelt een rol maar dat kan in Frankrijk ook gebeuren als ik gepakt en gezakt naar boven loop. Sowieso minimaal 2 tot 3 liter water maar een sjaal regenjas en handschoenen gaan ook de rugzak in en mee naar boven. Het kan er qua weer behoorlijk spoken. Ondertussen heb ik een hele gezellige sponsoravond Late- Night-High-Tea-Wine met ongeveer 15 vrouwen in de tuin achter de rug met dit prachtige weer. Op 8 september hebben we een leuke activiteit voor het gezin als groep van Cycle For Others geregeld.”

De stichting Woord en Daad vindt dat ieder kind een veilig thuis moet hebben en de kans om naar school te gaan. Samen met de Haïtiaanse organisatie Restaveks Freedom zet Woord en Daad zich in om Restaveks te bevrijden uit slavernij en ze een veilig thuis te geven. Een plaats waar ze kind kunnen zijn en naar school mogen. Een plek waar ze het verleden achter zich kunnen laten en weer kunnen dromen van een nieuwe, hoopvolle toekomst!