Clicky

Michel Demmenie directeur De Stichting Accessibility

Copyright Omroep Zuidplas

Nieuwerkerker Michel Demmenie is benoemd als directeur van De Stichting Accessibility die zich inzetten voor de toegankelijkheid van de digitale wereld voor mensen met een (visuele, auditieve, cognitieve of lichamelijke) beperking.

De stichting wordt gesubsidieerd door de vereniging Bartiméus-Sonneheerdt die maakt zich sterk voor blinde en slechtziende mensen. “Wij geven mensen die blind of slechtziend zijn de kans om zo zelfstandig mogelijk te leven, mee te doen in de maatschappij en hun talenten te ontwikkelen. Om dat voor elkaar te krijgen, zamelt Bartiméus Sonneheerdt geld in voor innovatie projecten én proberen wij mensen bewust te laten worden waar blinden en slechtzienden dagelijks – soms letterlijk – tegenaan lopen.”

Demmenie is ruim 40 jaar in verschillende functies in de IT-sector werkzaam geweest en heeft ruime bestuurlijke ervaring in diverse directeursfuncties. Hij is sociaal betrokken ook in het vrijwilligerswerk.

Op 25 augustus a.s. organiseren zij een 'beschrijf feestje' in Zeist op het terrein van de stichting Bartiméus. U kunt dat leren een audiodescriptie te maken.