Clicky

Duofietsen vanuit wijkservicecentrum De Kroon

Copyright Omroep Zuidplas

Wijkservicecentrum De Kroon aan het Land voor water 3 in Moordrecht start eind augustus met een nieuwe activiteit voor wijkbewoners: Fietsen met de duofiets. 

Een duofiets is een fiets met elektrische trapondersteuning waarop twee mensen naast elkaar zitten. Er is een groep vrijwilligers beschikbaar die op afroep samen met belangstellenden ritjes in en rond Moordrecht maakt.

Het wijkservicecentrum van de Gemiva-SVG Groep heeft de duofiets dankzij sponsoring aan kunnen schaffen. Als snel bleken er voldoende vrijwilligers te zijn die met mensen gaan fietsen. Zij gaan inmiddels al met de vaste bezoekers van het wijkservicecentrum fietsen. Vanaf eind augustus kunnen mensen uit heel Moordrecht zich aanmelden voor een ritje op de duofiets. Bijkomstig voordeel van de duofiets is dat de bijrijder niet persé hoeft mee te trappen, daar is de trapondersteuning voor.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden Wijkservicecentrum De Kroon, telefoon 0182 72 49 15 of mailen naar kroon@gemiva-svg.nl. Per ritje wordt een bijdrage aan het onderhoud van de fiets van € 1,50 per uur gevraagd. Ook is het mogelijk om de fiets zonder fietsvrijwilliger te huren. Dan wordt er een borg gevraagd. Er is bij de duofiets nog plaats voor meer vrijwilligers.