Clicky

Vierhandig orgelconcert in Moerkapelle (video)

Copyright Omroep Zuidplas

Op zaterdag, 23 juni jl., bespeelde Jan Peter Teeuw en Marien Stouten het Van Vulpen orgel van de Hervormde kerk in Moerkapelle. Vierhandig wel te verstaan een verbazingwekkend schouwspel.

Jan Peter Teeuw (5-7-1987) studeerde orgel bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment is hij organist in Ridderkerk (Singelkerk en Wilhelminakerk). Jan Peter werkt veelvuldig mee aan concerten, als koorbegeleider (op orgel en piano) en als solist. Bij een aantal koren is hij vaste begeleider.

Jan Peter schrijft en arrangeert veel muziek voor allerlei bezettingen. Diverse orgelbewerkingen zijn uitgegeven bij uitgeverij Cantique, uitgeverij Willemsen en Dr. J. Butz Verlag (D). Instrumentale muziek verscheen bij uitgeverij Cantique en bij Animato Music Productions. Koormuziek werd gepubliceerd bij Promusic. Zijn muziek wordt regelmatig door andere musici uitgevoerd op concerten en opgenomen op CD en DVD.

Jan Peter werkte mee aan vele CD-opnamen, waaronder drie solo-CD's, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige CD's, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012). Instrumentale CD's maakte hij met o.a. Leon Koppelman, Kees Alers, Corné van der Giessen en de groep Take Five.

Jan Peter is dirigent van Chr. Gem. Koor 'Canticum' (Gouderak), Chr. Koor 'Rejoice' (Ridderkerk), Chr. Gem. Koor 'Sursum Corda' (Stolwijk) en het Korendijks Mannenkoor (Nieuw-Beijerland). In het verleden was hij dirigent van Chr. Gem. Koor 'Maranatha' (Rotterdam) en Chr. Jongerenkoor 'Deum Fidentes' (Polsbroek).

Het concert werd georganiseerd door Stichting Orgelcultuur Zuidplas en Omroep Zuidplas maakte onderstaande Tv registratie.