Clicky

Nieuwerkerkse schrijfster voltooit tweeluik over Vikingen

Copyright Omroep Zuidplas

Auteur Inge Pietjouw presenteerde begin augustus haar nieuwste boek Wolvenvuur. Wolvenvuur is het afsluitende deel van het Droomwandelaar-tweeluik: een magisch verhaal dat zich afspeelt in de Vikingtijd.

De serie is voor iedere fantasyliefhebber van 12 jaar en
ouder.

Research Vikingtijd
Droomwandelaar speelt zich af in de Vikingtijd en is een mix van fantasy en Noorse mythologie. De wereld van Droomwandelaar lijkt sterk op het Scandinavië uit de negende eeuw, toen het christendom nog geen voet aan de grond had en de bevolking geloofde in de Noorse goden. De auteur heeft zich jaren verdiept in de Vikingperiode, Noorse mythologie en IJslandse sagen. Inge Pietjouw heeft vooral veel research gedaan naar hoe het dagelijks leven er in de negende eeuw uitzag.

Succesvolle serie
Het eerste deel Aurora is naar de tweede druk en is daarmee een succesvolle start van de serie. Ook is het boek in meer dan
300 bibliotheken in het land te vinden. Wolvenvuur sluit de saga af. Allebei de boeken zijn bij alle boekhandels te
verkrijgen en ook online te bestellen.

Over de auteur
Inge Pietjouw woont in Nieuwerkerk aan den IJssel en werkt als communicatieadviseur en eindredacteur voor diverse bedrijven. Daarnaast is zij schrijfdocente. Schrijven is haar grootste passie. Ze schreef in 2012 twee chicklits voor uitgeverij The House of Books. Fantasy is het genre dat het beste bij haar past. In 2017 kwam Droomwandelaar -
Aurora uit bij fantasy-uitgever Zilverspoor. Wolvenvuur is het afsluitende deel van het tweeluik en zag in augustus 2018 het levenslicht.

Droomwandelaar: Aurora en Wolvenvuur
Wat als je dromen zo veel echter zijn dan je altijd had gedacht? Wat nou als je een andere ziel in je dromen kunt trekken?
In het mythische Noorden van de Vikingen strijden de zussen Finna en Thora tegen duistere krachten die alles wat ze liefhebben dreigen te verwoesten. De raven van Odin. Een zwarte en een witte wolf. De trollen die het Noorden willen overnemen en vijanden die gevaarlijker zijn dan ze ooit hadden gedacht. Wat kan een droomwandelaar daar tegen uithalen?