Clicky

Start Groot Reformatiekoor 3 in Krimpen

Copyright Omroep Zuidplas

Na de zomer 2018 gaat het Groot Reformatiekoor van start voor het derde jaar. Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor onder leiding van Martin Zonnenberg. 

Martin Zonnenberg die ook in 2018 diverse composities ten gehore hoopt te brengen die gerelateerd zijn aan de reformatie en aan Maarten Luther. In 2018 wordt de synode van Dordrecht herdacht en in 2019 de Reformatie in Zwitserland.

Het hele project wordt ondersteund door stichting In de Rechte Straat. Er wordt het komende jaar onder andere gezongen in de St. Joriskerk te Amersfoort en de Grote Kerk te Dordrecht en in 2019 weer in de Doelen te Rotterdam. In Amersfoort zingen we samen met Urker Mannenkoor en in Dordrecht met het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus.

Het Groot Reformatiekoor zingt een repertoire dat geschikt is voor een groot koor in vier repetities. Voor het nieuwe seizoen komt er 100% nieuw repertoire met psalmen uit verschillende landen en culturen (o.a. Taizé, Duistland, Engeland, Israël) aangevuld met hartverwarmende en nieuw gecomponeerde liederen én een knipoog naar klassiek.

Vanaf de leeftijd van 15 jaar is iedereen welkom op dit ‘alle-leeftijdenkoor’. Voor dit project is het koor op zoek naar koorleden. We hopen op 500 koorleden voor 500 jaar reformatie Zwitserland! Er zijn al veel aanmeldingen, maar er mogen nog wat leden bij! In september 2018 hopen deze repetities van start te gaan. In 2019 maakt men een koorreis naar Israël!

Krimpen aan den IJssel o.l.v. Arie van der Vlist en wordt er gerepteerd in:

Kerkelijk Centrum De Ark
Burgemeester Aalberslaan 41
2922 BC Krimpen aan den IJssel

Repetitietijd van 19:30 – 21:30

Data:
Maandag 10 september 2018
Maandag 24 september 2018
Maandag 8 oktober 2018

De leden ontvangen een map met gedrukte muziek van het repertoire van het Groot Reformatiekoor en een oefen cd met de zangpartij erop! Hierdoor is thuisstudie ook mogelijk.

Opgeven kan via de site www.reformatiekoor.nl. Op de website is ook alle informatie betreffende het koor te vinden, waaronder de repetitiedata van de locaties.