Clicky

Zuidplas sluit aan bij Stichting Leergeld

Copyright Omroep Zuidplas

De gemeente Zuidplas heeft zich begin 2018 aangesloten bij Stichting Leergeld. Afgelopen donderdag was de lancering van de website van de stichting in het bijzijn van wethouder Schuurman en staatssecretaris Tamara van Ark. 

De gemeente Zuidplas vindt het belangrijk dat alle kinderen in staat worden gesteld goed mee te kunnen doen in de samenleving. Ook kinderen die opgroeien in gezinnen met weinig inkomen. Met name ‘school en educatie’ is van belang.

Zuidplas is daarom begin 2018 aangesloten bij Stichting Leergeld (in de vorm van een jaarlijkse bijdrage) voor de verstrekking van goederen als fietsen, computers en laptops.

Naast de regeling van Leergeld zijn er andere regelingen voor kinderen in Zuidplas, zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Rotterdampas.

Stichting Leergeld Capelle en omstreken heeft recent, met de aansluiting van Krimpen aan den IJssel en Zuidplas, haar naam gewijzigd in Stichting Leergeld Hollandsche IJssel.

De nieuwe website (www.leergeldijssel.nl) is op 23 augustus 2018 in aanwezigheid van staatssecretaris Tamara van Ark en de 3 betrokken wethouders feestelijk gelanceerd.