Clicky

Shui Tai Chi Zuidplas ‘goed bezig’

Copyright Omroep Zuidplas

Dit jaar viert Shui Tai Chi Zuidplas feest: Er wordt al meer dan 5 jaar getraind in Nieuwerkerk en Moordrecht.

Er zijn drie groepen die op woensdagavond en dondermiddag trainen met gevorderden en beginners samen. Trainster Sarah Slaghuis is beretrots: “ De school is mooi gegroeid zo- we zijn goed bezig. De taichi-ers zijn fijne betrokken mensen, waarmee je kunt lachen maar ook met aandacht ‘keihard’ trainen—serieuze gong fu!”. Er wordt altijd gegniffeld bij dat ‘keihard trainen’: immers, bij Tai Chi gaat het vooral om ont-spannen en juist dat iets waaraan wordt gewerkt in de lessen. Iedereen kent wel het yin-yang symbool dat staat voor balans. Tai Chi Chuan (Taijiquan) is een Chinese bewegingsleer met ronde, vloeiende en harmonieuze bewegingen. Je gebruikt je hele lichaam, je verbetert je coordinatie, ontwikkelt fitheid en flexibiliteit. Daarmee versterk je je fysieke en mentale welbevinden. Shui Tai Chi wil graag groeien en gaat komend jaar leuke buitentrainingen doen en introductie-events.  In september starten de  lessen weer en zijn er diverse mogelijkheden om eens kennis te maken met Tai Chi.

Meer informatie: www.taichizuidplas.nl