Clicky

CKV Nieuwerkerk opent seizoen morgen met thuiswedstrijden

Copyright Omroep Zuidplas

Na een lange korfballoze periode start morgen het korfbalseizoen 2018/2019. 

Een nieuw seizoen betekent, zoals we inmiddels al jaren gewend zijn, ook weer nieuwe gezichten in ons CKV Nieuwerkerk-selectie. Wie zijn er nieuw, wat kunnen we verwachten en tegen wie spelen we morgen? Jullie lezen het in de eerste vooruitblik van het nieuwe seizoen. Graag zien we je morgen langs de lijn, want onze selectie start met thuiswedstrijden tegen Avanti 2 (14.00u) en HKC(H) 1 (15.30u)

15.30u Nieuwerkerk 1 – HKC(H) 1
Nieuwerkerk 1 ontvangt om half 4 op sportpark de Kleine Vink HKC uit Hardinxveld. De wit/zwarte formatie timmert de afgelopen seizoenen behoorlijk aan de weg. Ze laten zich bijvoorbeeld ook goed gelden op de korfbaltransfermarkt. Opvallend veel spelers uit bijvoorbeeld PKC 2 en 3 hebben de afgelopen jaren de overstap naar Hardinxveld gemaakt. Wel zo eerlijk, want HKC is dan weer de club waar topspelers als Danny den Dunnen, Richard Kunst en Nadhie den Dunnen vandaan komen. 

Nieuwerkerk zit in de poule met HKC(H), Swift(M), GKV, Merwede, Oranje Wit, Valto en Vriendenschaar. HKC is zelf ook een kandidaat voor de titel. Zeker met de komst van de beste rebounder uit de Korfbal League van afgelopen seizoen (Eliza Roest van KCC 1) heeft de ploeg ook dit seizoen weer een kwaliteitsimpuls gekregen. Wat te denken van Corne Troost, jarenlang PKC 2 en dus reserve Korfbal League. Het zijn aardige woorden hoor van HKC, maar het is ook een beetje duiken in de underdog positie. Want men heeft een kampioenswaardige selectie staan in dit deel van Hardinxveld Giessendam.

Die staat ook zeker in Middelburg. De afgelopen jaren heeft Nieuwerkerk 1 al meerdere malen kennisgemaakt met de kracht van de Swift formatie van coach Plantinga. Zeker op het veld is deze ploeg in staat om tegenstanders haar wil op te leggen. Nieuwerkerk verloor de afgelopen jaren vaker van Swift dan dat er werd gewonnen. Ook Swift is met de terugkeer van Naomi Zuidwegt en Dylan Gillissen nog sterker geworden.

En wat te denken van Oranje Wit. Twee jaar op rij gedegradeerd. Maar daar zullen ze toch enorm uitkijken naar dit nieuwe seizoen. Een nieuw coach (Maarten van Vliet van Sporting Trigon) en de komst van de zeer talentvolle junioren naar de senioren. De impact die Koen en Niels afgelopen seizoen bij ons hadden, zullen Bo Oppe en Jop Brouwer dit jaar ook hebben bij Oranje Wit. Knap dat Oranje Wit deze internationals aan boord heeft gehouden. En met hun formatie gaan ze zeker bovenin meedraaien. Ook de boomlange Jasper Kleingeld maakt zijn rentree bij Oranje Wit. Dus daar hebben we misschien wel titelkandidaat nummer 4.

Ook GKV ziet zichzelf graag bovenin meedraaien. De ploeg staat nog steeds onder leiding van Niels Mastijn en heeft de afgelopen jaren met een jong team sprongen gemaakt. Niek en Nienke v.d. Weijden bijvoorbeeld, zij kunnen het elke tegenstander heel lastig maken. Een tegenstander om rekening mee te houden en een ploeg waar Nieuwerkerk het vaak lastig tegen heeft.

Valto heeft dit jaar een nieuwe coach en voorzover wij weten geen noemenswaardige transfers gemaakt. Aderlating voor de ploeg uit De Lier is het vertrek van Judith Goedendorp naar Avanti. Met Valto had Nieuwerkerk 1 het vorig jaar twee keer heel lastig. Gelijkspel in De Lier en een nederlaag in Nieuwerkerk.

Vriendenschaar Hardinxveld stond vorig jaar nog onder leiding van oude bekende Patrick Bezemer. Ondanks de knappe handhaving is hij inmiddels vertrokken. Jorrith Ekelmans (bekend van Excelsior) staat voor de groep. Onze inschatting is dat Vriendenschaar weer tegen de degradatie gaat vechten. Wellicht samen met Merwede uit Sliedrecht. Over dit team is niet heel veel bekend. Maar twee jaar geleden waren het zeker geen makkelijke potjes tegen de rood-witten.

Kortom, het is een zware poule met veel sterke tegenstanders. Ploegen die het elkaar allemaal moelijk gaan maken. De afgelopen twee jaar heeft Nieuwerkerk 1 op het veld ondermaats gepresteerd. Tijd om dat eens anders te gaan doen. Het was de afgelopen jaren vooral genieten in de zaal maar op het veld werd het publiek weinig verwend.

De selectie van Nieuwerkerk is op enkele plekken gewijzigd. Routiniers als Kores Punt, Eunice Havenaar en Tim Nome zijn gestopt. Terug van weggeweest is Miriam Swart en nieuw zijn Mats Rodenburg (van Dalto) en Laura v.d. Linden (van DeetosSnel).

Het is morgen even afwachten welke basisacht coaches Leon Simons en Jan van Essen in het veld sturen. Maar op het eerste oog beschikt Nieuwerkerk over een prima selectie met veel talent:

Dames: Lisette Datema, Babette Blok, Lotte Dingjan, Rosanne Lansbergen, Cathy van Horik, Eva Boeter, Laura v.d. Linden, Tess Collée en Miriam Swart.

Heren: Rick van Horik, Jasper Marck, Nathan Marck, Niels Stuurstraat, Dani Hoogendoorn, Bram Boeter, Kenneth de Ronde, Koen Collée, Mats Rodenburg en Bob v.d. Weide

14.00u Nieuwerkerk 2 – Avanti 2
Nieuwerkerk 2 doet het de afgelopen jaren fantastisch op het veld. In de Reserve Hoofdklasse heeft de ploeg al twee jaar op rij de eerste plek behaald helaas zonder promotie. Beide keren liep het team op onderling resultaat de titel mis. Twee jaar geleden tegen DSC 2 en vorig jaar tegen Unitas 2. Dit jaar staat Nieuwerkerk 2 onder leiding van coach Edwin Visser. Een oude bekende nadat hij lang geleden met veel succes coach was van Nieuwerkerk A1.

Ook dit veldseizoen speelt Nieuwerkerk 2 weer in de Reserve Hoofdklasse. Tegenstanders zijn Avanti 2, GKV 2, PKC 3, NIC 3, Rohda 2 , TOP(A) 2 en Sporting Delta 2. Over de kracht van deze teams valt niet veel te zeggen. Nieuwerkerk 2 moet vooral lekker doorgaan met waar ze de afgelopen jaar mee bezig zijn op het veld: leuke wedstrijden spelen en veel punten pakken.

Om te beginnen zaterdag thuis tegen Avanti 2. Avanti 2 heeft de selectie flink versterkt. Nieuwerkerk 2 kan te maken krijgen met ex junioren als Tom Snaphaan (Fortuna) en Brend Dingenouts (DeetosSnel). Aangezien de koppeling ontbreekt in deze poule heeft Nieuwerkerk 2 zaterdag een voordeel. Avanti 1 speelt namelijk om half 4 in Eindhoven en zal daar met een sterke selectie heen willen reizen.