Clicky

Drie dagen 'Open Ringvaart Kerk’

Copyright Omroep Zuidplas

Zondag 8 september a.s. is het startzondag in de Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel het markeert een start van een nieuw kerkelijk seizoen. De startzondag kent een aanloop van vele activiteiten die vandaag al beginnen.

Boekenmarkt met gezellligheid
Zaterdag 8 september bent u vanaf 10.00-13.00uur welkom bij de Boekenmarkt. Hier vindt u niet alleen een keur aan boeken maar ook puzzels, cd’s en lp’s. Ook is er ambachtelijke jam te koop. Het is een gezellige inloop met koffie en wat lekkers.

Camera/telefoon en lunchpakket mee naar de kerk
Zondag 9 september is het startzondag. Na een bijzondere dienst met maar liefst 2 koren (Anthem en de cantorij), die ook nog eens gezamenlijk optreden, zijn er na het koffiedrinken enkele bijzondere activiteiten. Voor de jongeren (en hen die zich jong voelen) is er een vossenjacht. Voor de historisch geïnteresseerden is er een historische wandeling door het Oude Dorp o.l.v. Johan Knoester. Hij zal je blijk op het Oude Dorp fors doen veranderen! Anton Sinke gaat met fotoliefhebbers creatief aan de slag met het jaarthema ‘Open Kerk’. Niet alleen voor hen die graag fotograferen maar ook voor diegenen die wel model willen zijn! Vergeet dus niet uw camera of mobiel mee te nemen.
Om ca. 13.00 uur is er een gezamenlijke lunch. Iedereen wordt verzocht iets mee te nemen voor het grote buffet. Eventueel kunnen dingen opgewarmd worden. Is iets meenemen een probleem, schroom dan niet gewoon aan te schuiven. De geschiedenis leert ons dat er altijd overblijft!