Clicky

Gobike station Capelle Rivium geopend

Copyright Omroep Zuidplas

Wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) heeft donderdag 6 september het eerste Gobike station van Capelle aan de IJssel en het nieuwe (vervoers)informatiecentrum Rivium geopend.

Hiermee wordt in Rivium het startschot gegeven voor een serie transformatie- en verkeersaanpassingen in de wijk. Volgens de wethouder wordt Capelle Rivium “de meest innovatieve wijk van Capelle”. “De uitbreiding van de ‘ParkShuttle Baan’ met extra haltes maakt dat we voorop lopen in Nederland, maar eigenlijk in heel de wereld”. De ParkShuttle in Capelle is straks het eerste onbemande OV vervoersmiddel op de openbare weg. In het Informatiecentrum aan de Rivium Boulevard kunnen ondernemers, bewoners en belangstellenden iedere donderdag van 12.00 tot 14.00 uur terecht voor info over alle ontwikkelingen. Rivium wordt door transformatie van kantoren naar woningen een moderne wijk van Capelle aan den IJssel waar bewoners kunnen wonen, werken, verblijven en recreëren.  

Wethouder van Sluis kwam op de fiets met Jeffrey Dost van Gobike naar het Informatiecentrum Rivium en opende daarna het eerste Gobike station in Capelle en het informatiecentrum. Jeffrey Dost: Wij zijn erg blij met deze Gobike locatie. Hier kunnen we de effectieve toegevoegde waarde van de duurzame deelmobiliteit van de Gobikes in samenwerking met het OV netwerk in een woon/werk omgeving laten zien. Roger Demkes van de Verkeersonderneming: “Vanuit De Verkeersonderneming zijn we trots dat dit project geboren uit de Marktplaats voor Infrastructuur mooie voortgang boekt en de vaart erin houdt.”

Het informatiecentrum biedt informatie over de bereikbaarheid van Rivium, de innovatieve vervoersontwikkelingen zoals de uitbreiding van de ParkShuttle, de Gobike stations en de Waterbus. Ook kunnen Capellenaren, ondernemers en mensen die werken in Rivium terecht voor info over ontwikkelingen in de openbare ruimte en transformatie van (kantoor)panden naar o.a. woningen.

Informatiecentrum Rivium is iedere donderdag van 12:00 uur tot 14:00 uur geopend.

Foto's, gemaakt door Frank de Roo: Wethouder Dick van Sluis en Jeffrey Dos van Gobike komen op de fiets naar het informatiecentrum Rivium