Clicky

Grootste buitenkroeg in het Kralingse Bos

Copyright Omroep Zuidplas

Voor het zesde jaar op een rij wordt Rotterdam culinair en cultureel in het zonnetje gezet op 21, 22 en 23 september. 

RotterdamseKost is de grootste en gezelligste buitenkroeg waar krotenkokers en keilebakken hun liefde voor 010 kwijt kunnen in eten, drinken, muziek en cultuur. Bezoekers kunnen komen kanen, knagen, slurpen en schranzen bij de leukste Rotterdamse restaurants.

Culinaire Smaakmakers representeren met elkaar het beste uit de Rotterdamse foodscene. Verwacht bijzondere gerechten van Restaurant Fred**, Allure, Restaurant Three en Asian Glories. Ook is de vernieuwde kapsalon van Nick de Kousemaeker veelbelovend. Maar uiteraard zijn klassiekers als Hotel New York, De Beren, Koekela en De Tuin van de Vier Windstreken onmisbaar en kun je een heerlijke vette bek halen bij Roffa Streetfoodbar en Hans Worst. In totaal kun je Rotterdams knagen, kanen, slurpen en schranzen bij 17 restaurants.

Zoals elk jaar zijn er ook dit jaar weer een feestje op het podium zoals o.a. Douwe Bob, Rotterdamse trots Anita Meyer en The Kik samen met vrienden. Daarnaast kun je op zondag genieten van MikeFest Unplugged, waar Rotterdamse artiesten op hun puurst te horen zijn.

Als extra programmering host RotterdamseKost drie bijzondere eet-belevenissen. Het Kralingse Bos Diner, waarbij 10 Rotterdamsechefs een vijfgangendiner koken voor het goede doel, is inmiddels een oude bekende. De jonge huis-, tuin-, en keukenchefs van HAPSALON bereiden op 23 september een experimentele vegan lunch, waarbij je je tafel etiquette, je bestek en je verwachtingen thuis kunt laten. Met een water thema, geïnspireerd op de Kralingse Plas, wordt je gedurende 2,5 uur verwonderd en verrast. Verder kun je jouw doorzettingsvermogen laten zien bij UN-COMFOR-TABLE, een spel waarbij je gek, raar of bijzonder voedsel uit andere culturen of gewoontes moet proeven van de Russische roulettetafel.

Naast eten en drinken kun je dansen bij de Silent Disco, lekker ontspannen tijdens een massage op het strand van FRIKTIE of bezichtig live art van Studio MeLikePainting. Leer tijdens een Bierproeverij hoe het brouwproces werkt of geef jezelf een make-over bij Meltngpot. Naast vermaak voor de volwassenen zijn er natuurlijk ook genoeg activiteiten voor de Rotterdamse Koters.

RotterdamseKost zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 september in het Kralingse Bos. Alle programmering en informatie is te vinden via www.rotterdamsekost.nl

Tickets worden per fase duurder en zijn nu nog online verkrijgbaar op https://rotterdamsekost.nl/tickets/.

Foto: Tijmen Kielen