Clicky

Informatieavond over dementie in de Zevenster

Copyright Omroep Zuidplas

Nederland telt op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie.

Voor naasten van iemand die dementie heeft, is het belangrijk om op een goede manier met deze ziekte om te gaan. Goed omgaan met dementie is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Aanleiding voor Centrum voor Ouderenzorg de Zevenster om op 13 september een informatieavond over omgaan dementie te organiseren.

Lezing en workshop dementie
Tijdens de bijeenkomst staat een lezing en een workshop over omgaan met dementie door Jos Cuijten centraal. Jos Cuijten is sinds 1995 actief als trainer in de ouderenzorg. Inmiddels heeft zij zich gespecialiseerd in de werking van het beschadigde brein en in omgevingszorg voor mensen met dementie. Haar vermogen tot nabootsen van levensechte praktijksituaties geven de lezingen en trainingen een extra dynamiek. Tijdens onze informatieavond zal Jos de volgende lezing en workshop verzorgen:

Gezonde hersenen versus beschadigde hersenen in de praktijk (lezing) & Kijken door de ogen van de dementerende (workshop)

Gedurende de lezing en workshop krijgt men onder meer handvatten aangereikt voor een nieuwe manier van communiceren en het toepassen van omgevingszorg bij dementie.

Aanvang en locatie informatieavond dementie
De informatieavond over dementie start om 18.30 uur in ons restaurant en duurt tot circa 22.00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom, de toegang is gratis, De Zevenster 'centrum voor senioren'  Leliestraat 3  2761 HD  Zevenhuizen.