Clicky

Ontdek vrijdag 14 september de Rottemeren

Copyright Omroep Zuidplas

Ontdek de Rottemeren tijdens de Rotte Nazomeravond op vrijdag 14 september. Je vaart door het gebied en passeert diverse hotspots.

Je krijgt er cadeautjes, je kunt meedoen aan een spel, krijgt een rondleiding en hebt onderweg prachtige uitzichten. Als kers op de taart ga je naar huis met een gevulde goodybag! De Rotte Nazomeravond en alle activiteiten op de route zijn gratis. Vooraf aanmelden is verplicht via www.ookditisderotte.nl/rotte-nazomeravonden.

Gratis deelname
De Rotte Nazomeravonden worden georganiseerd door Ondernemersvereniging Rottemeren in samenwerking met Recreatieschap Rottemeren. Beide partijen hebben de handen ineen geslagen om de Rotte Nazomeravonden gratis toegankelijk te maken voor de deelnemers.

Rottemeren
Vrijdag 14 september vanaf 18.00 uur start de derde Rotte Nazomeravond. Per kajak, sup, kano, sloep, kajuit, pont of terrasboot ontdek je de prachtige Rottemeren. De tocht start en eindigt bij Restaurant Meerenbos in Bleiswijk. Vanaf daar vaar je zelf, of laat je je varen naar Eetcafé de Roerdomp waar je een leuk cadeautje in ontvangst neemt. Via de Eendrachtsmolen en langs het Zevenhuizerverlaat vaar je door naar Jachthaven Rottemeren waar je een poging kunt doen om een moeilijke knoop op te lossen voor leuke prijzen. Over de Rottemeren vaar je richting Retraiterie Rottemeren. Deze verborgen parel is een vergader-, trouw- en feestlocatie met een mooi uitzicht over de Rottemeren en de Eendragtspolder. Je sluit af bij Restaurant Meerenbos waar je een goodybag ontvangt. Je kunt met een eigen boot komen, of er één huren via de organisatie.

Rotte Nazomeravonden
De vaartocht op vrijdag 14 september maakt onderdeel uit van de Rotte Nazomeravonden. Van 31 augustus tot en met 5 oktober is het iedere vrijdagavond de Rotte Nazomeravond. Je fietst, wandelt of kajakt/supt door één van de deelgebieden. Onderweg passeer je leuke hotspots waar je kennismaakt met de activiteiten. Wat dacht je van een snowtuben? Een Elliptigo uittesten? Een stukje zeilen? Bijzondere vogels spotten? Meedoen met een mini-workout? Een kijkje nemen in een galerie? Het hoort er allemaal bij en het is gratis!

Recreatiegebied Rottemeren
De Rottemeren is een uniek en veelzijdig recreatiegebied. Het eeuwenoude riviertje de Rotte vormt de ruggengraat. De Rotte kronkelt vanuit de achtertuin van Rotterdam naar het bruisende centrum van deze wereldstad. In het gebied vind je vele jachthavens, restaurantjes, beeldende kunst, outdoor sportmogelijkheden en overal plaatsen om te zonnen, fietsen, zwemmen, wandelen, kanoën, picknicken, paardrijden of de natuur te ontdekken. De Rottemeren bestaat uit meerdere gebieden met ieder een eigen karakter. En dat willen we de bezoekers graag laten ervaren!

Meer informatie en aanmelden
Meer weten over de Rotte Nazomeravonden? Ga naar www.ookditisderotte.nl/rottenazomeravonden.