Clicky

Gemeente Zuidplas en Recreatieschap Rottemeren kijken terug op succesvolle Beach Bios

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen zaterdag werd Nederlands eerste onderwaterbioscoopfilm Vele gezichten van de Zevenhuizerplas  van Goofy Aqua Video vertoond op het strand aan de Zevenhuizerplas. 

De 230 kaartjes voor dit buitenevenement waren, dankzij de campagne op social media, binnen ‘no time’ uitverkocht. Het publiek was afkomstig uit de gemeente Zuidplas, gemeente Rotterdam en de wijde omgeving.(tekst gaat verder onder de foto)

‘Water, daar moeten we trots op zijn’
Wethouder en bestuurder van het Recreatieschap Rottemeren Daan de Haas blikt zeer tevreden terug. Hij opende samen met de kinderburgemeester van Zuidplas, Marlou Opschoor, dit unieke event. Voor Marlou levert de film een belangrijke bijdrage aan het oog houden voor de natuur en het leven. “Het is de eerste keer dat we dit evenement hebben georganiseerd. Deze allereerste onderwaterbioscoopfilm van Nederland gemaakt door Goofy Aqua Video kregen we als het ware in de schoot geworpen. De gemeente Zuidplas wordt omgeven door het water, de Hollandse IJssel, de Ringvaart, de Rotte, de roeibaan, de sloten in de polders én…de Zevenhuizerplas. We hebben hier water in overvloed. We zouden bijna vergeten hoe bijzonder en onderscheidend dat is. Daar moeten we trots op zijn. Water gaat over zoveel dingen: het beheer, gezondheid en veiligheid, natuur, flora en fauna, maar ook over schoonheid en plezier! Waterplezier dat mensen beleven op, aan, in en onder het water.  We zijn ontzettend blij met het resultaat en de positieve reacties van het publiek. Ook de samenwerking met restaurant De Strandgaper, Staatsbosbeheer, Rotta, Stichting Natuurpolders en Stichting De Loodsen hebben we als zeer positief ervaren”, aldus De Haas.(tekst gaat verder onder de foto)

Achtergrond
De onderwaterbioscoopfilm ‘Vele Gezichten van de Zevenhuizerplas’ is een coproductie van productiebedrijf Goofy Aqua Video en Thuurart ASC.

Filmverslag
Voor wie de Beach Bios heeft gemist, krijgt via het filmverslag,  gemaakt door de 16 jarige Nieuwerkerker Sam Norbart,  een aardige indruk: