Clicky

BC Nieuwerkerk begint met gelijkspel

Copyright Omroep Zuidplas

De eerste wedstrijd van het seizoen was direct een lastige uitwedstrijd bij BC Duinwijck in Haarlem.

Hier moest het eerste team van Nieuwerkerk het opnemen tegen badmintonlegendes Rob en Marjan Ridder en jeugdige talenten. Het was tevens een contrast van één van de grootste clubs van Nederland tegen het kleinere Nieuwerkerk dat aantrad met vier spelers, terwijl Duinwijk een groot team had met aparte spelers voor de singels, dubbels en mixen.

Stefan Broeren en Dylan van der Heij wisten de herendubbel knap in drie sets te winnen, waarin Rob Ridder zijn klasse toonde met flitsende smash returns (21-10/17-21/16-21). De damesdubbel ging helaas verloren. Lotte Redeker, net hersteld van griep, was nog niet helemaal fit. Hopelijk zit hier bij de return meer in (21-11/21-10).

Stefan Broeren speelde zijn singel tegen jeugdtalent Ivory en won deze op tactiek en snelheid (13-21/14-21). Lotte Redeker kon in haar singel nog niet voluit spelen maar liet in de tweede game zien dat ze veel in haar mars heeft (21-2/21-18). Dylan van der Heij speelde een goede partij en won zijn singel door vooral tactisch te spelen (14-21/9-21). Liesbeth de Boer had niet veel problemen met haar tegenstandster en won in twee games (15-21/12-21).

De eerste mix moest helaas opgegeven worden door het Nieuwerkerkse team aangezien Stefan Broeren een spier had verrekt. Hierdoor kwam alle druk op de tweede mix van Dylan van der Heij en Liesbeth de Boer. Helaas ging deze spannende pot in drie games verloren (21-16/12-21/21-14). Eindstand 4-4.

Op de foto: Dylan van der Heij