Clicky

De Oosterkerk feestelijk geopend door burgemeester Oskam

Copyright Omroep Zuidplas

In 2016 gingen de twee PKN-wijkgemeentes van de Morgenster en De Gaarde samen verder onder de naam ‘de Oosterkerk’. Met een bekend en ervaren architect is in 2017 samengewerkt aan een nieuw ontwerp van het gebouw, voor zowel het binnen- als het buitengebeuren.

Dit leidde tot een grootse metamorfose in 2018. Voor de wijk- en buurtbewoners kan dit niet ongemerkt zijn gebleven. Er zijn nu extra een glazen entreepartij, koffiecorner, buitenterras, meditatiehoek, een grote vergaderzaal, bovenal ook een herindeling van de kerkzaal en zoveel meer. In overleg met de gemeente is het groen rondom geordend en compleet aangepast. De fraaie waterpartij direct grenzend aan het gebouw, is weer helemaal zichtbaar. De uitstraling en het gebruik van het geheel zijn opnieuw, zoals van een echt buurtcentrum verwacht mag worden. Dat verdient de bijzondere aandacht.

De officiële (her)opening van het gebouw vond plaats op zaterdagmiddag 15 september 2018. In aanwezigheid van vele genodigden en buurtbewoners ontving de Capelse burgemeester dhr. Mr. P. Oskam een grote zilveren sleutel van de kerk. Geen spektakel als openingshandeling, maar een simpele symbolische overdracht. Als teken dat de Oosterkerk open wil staan, ook voor de burgerlijke gemeente van Capelle aan den IJssel. Deze sleutel werd overhandigd door ds. Ruben Schep, predikant van de wijkgemeente. Daarna volgden zinvolle en humorrijke speeches en werd door de vele aanwezigen een toast uitgebracht op de toekomst.

Deze nieuwe PKN-gemeente en de bewoners in de wijk Oostgaarde zijn een ultramodern en functioneel buurtcentrum rijker geworden.