Clicky

Wijziging regionaal openbaar vervoer

Copyright Omroep Zuidplas

Het openbaar vervoer in de regio krijgt een stimulans nu de treindienst Alphen-Gouda en de realisatie van openbaar vervoerknoop Bleiswijk/ Zoetermeer (station Lansingerland) zijn verbeterd. 

Er ontstaan kansen om het OV-gebruik fors te laten toenemen. Dit is voor vervoerder (Arriva) aanleiding om het netwerk van buslijnen in het gebied Zuidplaspolder als geheel te bekijken en anders op te zetten.

Het college van Zuidplas is blij met deze ontwikkeling in het licht van de bereikbaarheid van de dorpen en verduurzaming. Niet alleen het openbaar vervoer als zodanig maar ook de reismogelijkheden verbeteren voor de inwoners van de gemeente Zuidplas.

Verder worden binnen de nieuwe dienstregeling hogere bus frequenties geboden, die beter aansluiten bij de frequenties van trein, metro en randstadrail.  De verbeteringen van het openbaar vervoer anticiperen op eventuele toekomstige woningbouwontwikkelingen in de gemeente Zuidplas.

Door enkele buslijnen te knippen ter hoogte van metrostation Nesselande (en nieuw treinstation Lansingerland) is het mogelijk om lijnen in te korten of te laten vervallen. Hierdoor kunnen bestaande buslijnen in de nieuwe lijnvoering met een hogere frequentie rijden. Wel is het noodzakelijk om extra overstappen van bus naar metro te maken. De totale reistijd zal korter zijn.