Clicky

Omroep Zuidplas aanwezig bij voorstelling Hollands Glorie in Swanla theater

Copyright Omroep Zuidplas

Een avondje theater Swanla. Je kan naar de voorstelling komen en je kan er een lekker avondje uitgaan van maken en al tussen 6 en 7 uur een theaterdiner nemen.

Er waren 4 keuzes voor het menu en het eten smaakte voortreffelijk.

Op 28 september 2018 draaide de theater voorstelling Hollands Glorie.

Hollands Glorie is een Multi media voorstelling productie van Hans Visser en Irena Filoppova. Hans speelt gitaar en Irena harmonica. Zij maken ook andere producties en al 10 jaar maken ze ook theaterproducties over Rusland waar Irena is geboren. Als in de voorstelling de tulpen aan bod komen is het heel verrassend om die Tulpen uit Amsterdam in het Russisch te horen. Een vrolijke noot.

In de voorstelling Hollands Glorie gaan de acteurs met liedjes en teksten op zoek naar verhalen achter de beroemde schilderijen die groot achter hun worden geprojecteerd. Thematisch lopen ze een stuk kunstgeschiedenis langs. Rembrandt, Vermeer, van Goyen, Rubens, Leijster, Avercamp, Snijders, van Ostade, Brouwer, ze komen allemaal langs.

Jonge vrouwen, erotiek, feesten, wintertaferelen, scheepsbouwer, de handelsgeest Gouden eeuw, de trek van Vlaanderen naar de vrije Republiek zijn zo maar een paar thema’s.

De liedjes en teksten zijn heel toepasselijk op de beelden en geven toch een aparte dimensie aan de voorstelling. Hollands Glorie nu eens niet bekeken puur uit de schilderkunst, maar vanuit verhalen.

De reis in beelden langs de schatten van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst in de multimediale presentatie is een meer dan genoeglijke avond waar cultuur, schilderkunst, muziek en oude meesters een avond lang de zintuigen bezig houden. Beluister onder de foto een geluidsfragment van Hollands Glorie.