Clicky

VV Moerkapelle niet opgewassen tegen Rohda'76

Copyright Omroep Zuidplas

Het eerste elftal van Moerkapelle speelde zaterdagmiddag de eerste uitwedstrijd in het nieuwe seizoen tegen een oude bekende te weten Rohda ’76.

Moerkapelle was de competitie vorige week goed begonnen en ging met drie punten op zak naar Bodegraven. Ook Rohda '76 had vorige week gewonnen. Vandaag kon dus een eerste indicatie worden waar Moerkapelle zich momenteel ongeveer wel en niet aan kan meten.

De wedstrijd begon voor Moerkapelle erg ongelukkig. Na nog geen 2 minuten spelen lag de bal al op de stip. Een duw beweging van Van Nieuwkoop werd met een penalty bestraft. Rohda maakte direct van dit buitenkansje gebruik en de 1-0 werd gerealiseerd. Rohda ’76 nam ook direct daarna het heeft stevig in handen, zette druk naar voren en bleef de aanval continue opzoeken. Moerkapelle had daar niet zoveel tegen in te brengen en stond de eerste helft lang met de rug tegen de muur. Toch wist het zo nu en dan onder druk uit te komen, maar dan greep Rohda ’76 op het middenveld soms hard in. Dat leverde wel tot vier keer tot een vrije trap op voor Moerkapelle. Die kansjes werden niet benut. De laatste keer had J. v.d. Hoven enige pech dat hij de bal maar half raakte anders was deze zeker het doel in gegaan. Moerkapelle hield ruim een half uur stand tot dat de 2-0 op onberispelijke wijze werd ingeschoten. Nog geen 5 minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Rohda ‘76 voor rust met een mooie kopbal de 3-0 op het score wist te zetten.

De tweede helft kon Rohda '76 de druk naar voren niet langer opbrengen, dat behoefde ook niet en kwam Moerkapelle iets meer aan voetballen toe. Trainer Peters wisselde in de tweede helft drie keer met als laatste de A-junior Jeffrey Kievit. Ook hij mocht een kwartier meespelen. De tweede helft was een iets meer gelijk opgaande wedstrijd, maar leverde alleen een kwartier voor tijd nog de 4-0 voor Rohda ’76 op. Moerkapelle kon zich vandaag nog niet meten aan het goed spelende Rohda ’76 dat nu met 2 winstpartijen bovenaan in de competitie staat. Volgende week moet Moerkapelle 1 het thuis opnemen tegen een nieuw elftal ook uit Bodevragen, namelijk Bodegraven 1 dat voor het eerst in de zaterdag competitie uitkomt. Ook Bodegraven 1 heeft zaterdag met ruime cijfers gewonnen. Dus ook dit kan volgende week weer een leuke graadmeter worden.

Opstelling: Lorenzo Sloof, Thom van den Berg, Thijs van Nieuwkoop (75:Jeffrey Kievit) Pieter Verweij, Davey Jager, Remon de Bruin, Tim Koorevaar, Daniel van den Hoven Justin van den Hoven (55:Michael Koolhaas), Timon van Dam, Brian Kuiper (46: Frank van der Bas)