Clicky

Eerste thuisoverwinning VV Capelle

Copyright Omroep Zuidplas

Vanmiddag heeft VV Capelle tegen Achilles Veen de eerste driepunter van het seizoen thuis binnen gehaald, maar dit ging niet zonder slag of stoot en pas na bijna 80 minuten in de tweede helft floot de scheidsrechter Weiland voor het laatst.

Vanwege een blessure van deze man, werd in de tweede helft bijna 30 minuten niet gespeeld.

De scheidsrechter was vanmiddag helaas de meeste besproken man en hoewel het altijd moeilijk is om objectief te blijven kan worden gesteld, dat deze man de wedstrijd totaal niet aanvoelde, niet in de hand had en er een potje van maakte. Capelle werd door hem sterk benadeeld door een aantal kaarten en 2x geel aan Bram de Bruin in de eerste helft, zodat Bram moest inrukken. De eerste gele kaart was al erg twijfelachtig, maar de 2e kaart was echt een blunder van deze man. Bram veroverde de bal, hij floot voor een vrije trap voor Achilles Veen en trok de 2x gele kaart, dus rood in de 40e minuut van de eerste helft.

De personele problemen bij Capelle zijn groot vanwege diverse blessures en ook was er onenigheid met doelman Bradly van der Meer, die vandaag werd vervangen door Ferry Hagendijk, die een prima wedstrijd keepte. Twee spelers van het tweede Luuk Kraaijeveld (19 jr) en Ricardo Lelieveld (18 jr) begonnen vandaag daarom in de basis.

De ploegen waren aanvankelijk redelijk aan elkaar gewaagd en het was en bleef ook zonder inmenging van de man in het zwart een erg sportieve wedstrijd. In de 23e minuut een wat onoverzichtelijk situatie op de rand van de zestien en de man uit Friesland floot voor een strafschop. Onberispelijk werd dit kansje benut. Philippe den Hartog, een van de betere spelers vandaag maakte in de 25e minuut gelijk, maar lang kon Capelle niet genieten, want zwak ingrijpen van Jelle Pollemans in de verdediging gaf een aanvaller van Veen kans om opnieuw voor te zetten en vogelvrij kon in de 26e minuut de 1-2 binnen worden gekopt.

Capelle probeerde ten aanval te trekken, maar Veen bleef af en toe gevaarlijk. Een hoekschop in de 35e minuut werd nog door een verdediger aangeraakt en het stond gelijk. Daarna het tumult bij het rood van Bram de Bruin, maar de tien man van Capelle hielden stand.

Na rust trok Achilles Veen direct met man en mach naar voren om de beslissing te forceren, maar de verdediging van Capelle hield nu stand. In de 4e minuut na rust onderbrak de scheidsrechter de wedstrijd en ging naar binnen. Gevreesd werd dat de wedstrijd definitief zou worden gestaakt, een aantal supporters zijn toen vertrokken. Er volgde echter een wonderbaarlijke genezing van de man in het zwart, want net voordat de 30 minuten voorbij waren besloot hij opnieuw af te fluiten. Even leek hij op de goede weg en floot wat minder voor futiliteiten, maar later pakte hij de draad van voor de rust weer op met soms onverwachte en merkwaardige beslissingen.

Met Jorn van Lunteren in de ploeg voor Kevin van la Parra probeerde Capelle er af en toe uit te komen veelvuldig door de zeer actieve Philippe den Hartog. In de 11e minuut van de 2e helft leverde dit een corner op, die door Jelle Pollemans binnen werd gekopt. Met 10 man tegen elf eindelijk een voorsprong van Capelle.

Achilles Veen bleef aanvallen, maar de counters van Capelle zorgden soms ook voor gevaar. De moe gestreden Luuk Kraaijeveld werd gewisseld voor Kelvin Kalika en later werd Philippe den Hartog nog gewisseld voor Marciano Pape.

Ondanks de vele aanvallen van Achilles Veen bleef Capelle op de been en via een counter in de 87e minuut gaf Kalika de bal aan Jorn van Lunteren, die zich prima vrij speelde en met een wereldgoal in de kruising, de lange doelman van Achilles Veen, die vooral in de eerste helft enkele prima reddingen had verricht, klopte.

De blessuretijd leverde verder niets meer op en de 10 man van Capelle trokken de eerste thuis overwinning over de streep.

Volgende week mag in Gouda tegen Jodan Boys worden geprobeerd deze lijn door te trekken, maar met de inzet en strijdlust van vanmiddag moet dit mogelijk zijn.