Clicky

BC Nieuwerkerk delft onderspit in lokale derby

Copyright Omroep Zuidplas

Team 1 van BC Nieuwerkerk kreeg Schollevaar 3 op bezoek, een team dat vol voor het kampioenschap wil gaan in deze sterke poule van de vierde divisie.

De Nieuwerkerkers kwamen niet goed uit de startblokken. Zowel de heren- als de damesdubbel werden na veel spannende rally's nipt in drie games verloren.

Stefan Broeren keerde het tij door zijn singel in twee games (21-17/21-18) te winnen van Mitchell Hauer. Lotte Redeker had het zwaar tegen Kendra Vonk maar speelde een knappe wedstrijd (18-21/19-21). Dylan van der Heij speelde een spannende eerste game die helaas nipt verloren ging. Daarna was zijn verzet gebroken en speelde zijn tegenstander Mark van Vliet de wedstrijd goed uit (20-22/13-21). Liesbeth de Boer had niet veel moeite met de 15-jarige Lisa Verboom en speelde op tempo en routine de wedstrijd uit (21-11/21-13).

De gemend dubbels zouden nog een gelijkspel kunnen brengen voor het Nieuwerkerkse team. Stefan Broeren en Lotte Redeker speelden een zeer goede eerste mix en wisten hun tegenstanders Peter Satter en Kendra Vonk af te troeven (20-22/21-15/21-12). Dylan van der Heij en Liesbeth de Boer waren minder succesvol en konden er helaas geen gelijkspel van maken (16-21/15-21).

Eindstand: 3-5. De badmintoncompetitie ligt nu een maand stil. Op zondag 4 november speelt BC Nieuwerkerk haar volgende uitwedstrijd tegen BC Limes in Alphen aan den Rijn. 

Op de foto: Lotte Redeker en Liesbeth de Boer