Clicky

Net geen vijfsetter voor CAS CRM – ZVH bij titelkandidaat, smalle selectie breekt dames ZVH op

Copyright Omroep Zuidplas

De Zevenhuizense heren van CAS CRM speelden zaterdag in Rijswijk tegen titelkandidaat Inter Rijswijk en de dames van Jumbo ZVH speelden voor het eerst thuis in Swanla tegen het Utrechtse team USV Protos.

HEREN:
Rijswijk - De Zevenhuizense heren van CAS CRM speelden zaterdag in Rijswijk tegen titelkandidaat Inter Rijswijk. Na een spannende strijd moest ZVH toch in Rijswijk hun meerdere erkennen. Via de setstanden 22-25, 25-12, 25-21 en 25-23 werd de wedstrijd met 3-1 door Inter Rijswijk gewonnen en keerde CAS CRM zonder punten naar huis.

Trainer/coach Kristian van der Wel, bracht de volgende basis binnen de lijnen: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Inocente, Chris van Mullem en libero Mika Prins. CAS CRM nam in de eerste set het heft in handen en kon met Thomas van Rij aan de opslag de score naar 1-4 brengen. Daarna kon Chris van Mullem de voorsprong later naar 6-14 brengen met zijn servicebeurt. Rijswijk coach moest naar time-outs grijpen om zijn team weer in het spel te krijgen. Dat lukte en coach Kristian van der Wel moest bij 18-19 ook een time-out nemen. In deze eindfase bracht ZVH coach een dubbele wissel in Bram Wiltenburg en Gianno Beij voor Max Nieuwstad en Timothy Scheffers. CAS CRM kon doorstoten en wist na de opslag van Tristan Keijzer op setpoint te komen, die verzilverd werd op 22-25. In de tweede set tapte Inter Rijswijk uit een ander vaatje en kon met een lastige sprongservice de verdediging van ZVH in de problemen brengen. Bij 5-1 en 9-5 moest ZVH coach vluchten in een time-out. Dit bracht niet het gewenste effect en later werd weer de bekende dubbele wissel uitgevoerd ook dit had nu geen effect en Rijswijk kon deze set met 25-12 binnen halen.

De derde set begon hoopvol, ZVH wist 5-2 voor te komen, maar er werd een opstellingsfout aan Rijswijkse kant ontdekt en de stand werd terug gedraaid tot 4-3. Rijswijk pakte de draad weer op en wist met hun lastige sprongservice ZVH geselen. Bij 15-13 achter kwam Bram Wiltenburg binnen de lijnen voor Timothy Scheffers en kon zijn team op gelijke hoogte sturen. In de eindfase ging het tot 21-21 gelijk op. Daarna bracht Rijswijk twee verse krachten in en deze zorgde ervoor dat Rijswijk de set met 25-21 winnend afsloot. In de vierde set kwamen Jan-Jaap van Schuylenburg en Gianno Beij vanaf het begin binnen de lijnen voor Ludrich Inocente en Max Nieuwstad. De beide teams hielden elkaar lang in evenwicht, waarbij CAS CRM telkens een minieme voorsprong nam. Bij 23-23 werd aan ZVH weer een dubbele wissel ingebracht en door wat ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter viel het kwartje aan de kant van Rijswijk, dat overgelukkig de set en wedstrijd kon afsluiten met 25-23. Hierdoor liep Zevenhuizen een vijfde set en punten mis.

Voor de heren van CAS CRM/ZVH staat zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 19.30 uur komen de heren van Webton Hengelo strijden in Swanla. Dit team staat ongeslagen op de tweede plaats van de Topdivisie en dit beloofd weer een lastige en spannende strijd te worden. Het thuispubliek kan voor het verschil zorgen, kom allen.

DAMES:
Zevenhuizen - De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag voor het eerst thuis in Swanla tegen het Utrechtse team USV Protos.  Het Zevenhuizense team startte goed maar kon het niet verhelpen dat de gasten toch met een 3-1 (25-23, 16-25, 18-25, 19-25) overwinning naar huis gingen.

Trainer/coach René van Essen kon door veel half geblesseerde speelsters niet een optimaal fitte basis binnen de lijnen brengen. In de basis debuteerde de jeugdige Finola Parkinson, die samen met Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek en libero Kim Walter. De Jumbo ZVH dames wist in de eerste set overtuigend te beginnen. Met veel servicedruk kon ZVH de gasten onder druk zetten en na een gelijk opgaande eindfase toch deze set met 25-23 naar zich toe trekken. In de volgende set wist Protos door een aantal sterke service series de leiding in deze set te pakken. Jumbo ZVH trachtte terug in de wedstrijd te komen, maar deed dit te geforceerd waardoor het gewenste effect uitbleef en de gasten deze set met 16-25 kon winnen.

In de derde set viel spelverdeelster Chiara Broek geblesseerd uit en nam Karen Knip haar taak over. Hierdoor moest ZVH zich weer aanpassen aan een andere spelaanpak, en speelden niet alleen tegen Protos maar ook tegen zichzelf om in het goede ritme te komen. Er werd te gretig gespeeld maar dit kon niet komen tot punten en met 18-25 ging deze set ook over in Utrechtse handen. Ook de vierde set was een prooi voor Protos, coach René van Essen had geen wissel mogelijkheden en moest toezien dat ondanks het harde werken van zijn speelsters deze set toch met 19-25 in handen van Protos viel.

Voor volgende week staat weer een Utrechtse ploeg als tegenstander tegenover hun. Dan komt het derde team van VV Utrecht naar Zevenhuizen toe om het om 16.15 uur op te nemen tegen Jumbo ZVH. Dit team staat drie plekken boven ZVH en bied zeker kansen op punten, wanneer alles klopt.

Foto: André Dirks