Clicky

VCN dames met de volle punten naar huis, heren onderuit in Kampen

Copyright Omroep Zuidplas

De dames van VCN speelden afgelopen zaterdag in Groningen tegen Veracles en de de heren van VCN speelden in Kampen tegen Reflex.

DAMES:
Laudame financials VCN dames 1 met de volle punten naar huis
Na het vrije weekend van vorige week was Laudame Financials VCN dames 1 er weer klaar voor om vol uit de startblokken te gaan. Het team heeft zich twee weken kunnen voorbereiden op Veracles dames 1. Het waren twee goede trainingsweken waarin het team weer meer op elkaar ingespeeld is geraakt.

Op zaterdag 13-10 vertrok dames 1 vol goede moed naar Groningen. Er waren veel festiviteiten in de Struikhal, of ook wel in de ‘Groene hel’, waardoor de sfeer er goed in zat. De eerste set werd scherp begonnen en er werd direct een voorsprong gecreëerd. Echter door met name fouten van de kant van Laudame Financials dames 1 kwam Veracles weer steeds dichter bij. Dit was eigenlijk het hele beeld van de eerste twee sets van de wedstrijd. Laudame Financials dames 1 kwam op een aantal punten voorsprong en maakte dan enkele fouten waardoor Veracles weer terug kwam en het weer gelijkspel werd. Echter kon VCN dames 1 het aan het eind van de set wel steeds afmaken. De laatste set kon het team wel iets hoger niveau vasthouden. Er werden drie sets mee naar huis genomen die gewonnen werden met respectievelijk 20, 18 en 14 punten tegen. Dit maakt de lange reis naar huis zeker goed!

Volgende week zaterdag 20 oktober zal er wederom uit gespeeld worden. Er wordt gespeeld tegen VV Utrecht dames 1 in Sportcentrum de Galgenwaard in Utrecht. Graag ziet Laudame Financials VCN dames 1 jullie daar!

HEREN:
Maatwerkers VCN onderuit in Kampen
Een week na de goede overwinning op Tilburg stond de uitwedstrijd tegen Reflex Kampen op het programma. Een team dat vorig jaar in de bovenste regionen was geeindigd en ook dit jaar weer de ambitie heeft uitgesproken om bovenin mee te draaien. Hoewel ze het seizoen nog niet overtuigend waren begonnen was Maatwerkers VCN gewaarschuwd!

In een zeer warme hal mochten Joost, Robert, Cain, Thomas Boerefijn, Tom, Lucas en Rogier starten. En de start was goed! In tegenstelling tot vorige wedstrijden waarin de start te mat was was Maatwerkers VCN nu wel 'aan' vanaf het begin. Aanvallend en blokkerend overtuigend en met een goed serviceplan liep de voorsprong halverwege de set op tot zo'n 5 punten. Enkele (service)wissels aan kant van Reflex zorgden nog voor een spannende slotfase maar Maatwerkers VCN wist het hoofd koel te houden en de set met 28-26 binnen te halen. De 2e set kende een soortgelijk verloop. Een overtuigend Maatwerkers VCN had de gehele set het bovenliggende van het spel en kwam via 25-22 verdiend op een 2-0 voorsprong.

In de 3e set leek het alsof Maatwerkers VCN niet meer de energie kon brengen van de 1e 2 sets. Dit in combinatie met feit dat Reflex problemen in de passing wist op te lossen kreeg Maatwerkers VCN het lastig. Met name de servicedruk van de ingevallen diagonaal van Reflex zorgde voor grote problemen en via 25-20 werd het 2-1. De 4e set ging in de beginfase gelijk op. Echter kwam Maatwerkers VCN weer onder grote druk te staan vanaf de servicelijn. Hier kwam geen passend antwoord op en met 25-16 was het snel 2-2.

Getracht werd om de koppies leeg te maken om toch nog 2 punten weg te halen uit Kampen. Echter kende het spel in de 5e set hetzelfde beeld als in set 3 en 4; volleyballend waren de teams nog meer dan aan elkaar gewaagd, echter zorgde de servicedruk van Kampen voor het grote verschil.

Een flinke domper aangezien er veel meer had ingezeten voor Maatwerkers VCN. Het spel biedt echter voldoende aanknopingspunten om mee door te gaan en wanneer de passing onder controle is hoeven de mannen uit Capelle voor weinig teams onder te doen. Al met al is een punt in een lastige uitwedstrijd netjes, maar in dit geval met een bittere nasmaak. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VCV uit Veenendaal op het programma, een mooie kans om de stijgende lijn van de afgelopen weken een passend vervolg te geven.