Clicky

Pastor Jacqueline Van der Lee vertrokken

Copyright Omroep Zuidplas

Op zondag 14 oktober werd tijdens de Eucharistieviering in de Sint Joseph parochie in Nieuwerkerk a/d IJssel afscheid genomen van Pastor Jacqueline van der Lee. Zij vertrek naar defensie.

Na de viering kreeg René Govers, voorzitter van het Beraad Vieren, een dankwoord namens de parochianen: “Een jaar geleden is Pastor Jacqueline van der Lee bij ons gekomen en heeft ze haar weg gevonden in onze kerk. Een jong iemand die het vak gekozen heeft om pastoraal werker te worden. Daarmee heeft de kerk toch toekomst. Voor ons spijtig dat ze afscheid neemt maar het getuigt van wijsheid om je hart te volgen en ze nu gekozen heeft de kant van het leger op te gaan.”

Van der Lee sprak in haar afscheidswoorden over dankbaarheid en haar bijdrage van het afgelopen jaar aan de St. Josephkerk. Het nieuws kwam voor u zo maar uit de lucht vallen. Van der Lee vond het moeilijk om haar keuze uit te leggen zo kort na haar aantreden. Want pastor wordt je niet zo maar. Daar werk je in 7 jaar studie op de universiteit naar toe zo gaf zij aan.

“Binnen defensie mag ik met mensen meewerken aan vrede en veiligheid en dat heeft me ook altijd aangesproken in het geloof. Als krijgsmacht pastor mag ik er voor zorgen dat zij niet de mens achter dat groene pak vergeten. Het spreekt me aan om op te trekken met mensen met bijzondere ambities en zo bij te dragen aan de vrede. Het mooie is dat ik dan de kadetten mag opleiden. Ik heb het onderwijs altijd een warm hart toegedragen en het betekent dat ik in de krijgsmacht les mag geven om met jonge kadetten van 17-18 jaar steeds te onderzoeken ‘wat is dan wijsheid’ en ‘wat is dan een goede keuze’ en ‘wat betekent het als je op missie gaat’.”