Clicky

Uitreiking IB-certificaten aan leerlingen van het Comenius Lyceum

Copyright Omroep Zuidplas

Aan veertien oud-leerlingen van het tweetalig vwo (tto) werden onlangs op het Comenius Lyceum in Capelle aan den IJssel de IB-certificaten uitgereikt. Deze groep deed eind vorig schooljaar examen voor het International Baccalaureate (IB). 

De oud-leerlingen studeren inmiddels aan hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland.

Het International Baccalaureate (IB) is een academisch Engels programma dat leerlingen uit tto-5 en -6 volgen naast het reguliere vwo-programma. Wereldwijd staat dit programma garant voor een zeer hoge kwaliteit.

Talenkennis en reizen
De uitreiking op 12 oktober werd opgeluisterd door mevrouw Sonia Meijer, honorair consul in Nederland van El Salvador. Mevrouw Meijer is ook president van de Latijns-Amerikaanse Tafel bij De Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte in Den Haag. Haar keynote speech was getiteld ‘The importance of being a global citizen’, en ging over haar werk en de wereld van het corps diplomatique. Ze benadrukte het belang van talenkennis en van reizen naar het buitenland.

‘Culturele sensitiviteit’
Tijdens de uitreiking werd teruggekeken op de zes schooljaren van de tto-leerlingen. Ze werden een hechte groep. ‘Ik zag jullie binnenkomen als lieve meisjes en jongens, en vertrekken als mooie jongvolwassenen. Jullie hebben elkaar sterker en beter gemaakt!’, zei Karen Verdel, tto-coördinator op het Comenius Lyceum.
Docente Nane Lagerweij herinnerde de leerlingen aan het centrale onderwerp in haar lessen: culturele sensitiviteit. Ze hoopte dat de leerlingen die nu voldoende in huis hebben.
Ron de Knegt, afdelingsleider vwo/tto, sloot de happening af: ‘We zijn erg trots op jullie, en op het resultaat, want voor de tweede keer is het tto van Comenius landelijk als eerste geëindigd bij de IB-examens.’
Daarna was het tijd voor een fotoshoot waarbij de caps vrolijk de lucht ingingen.

Meer informatie
Wie meer wil weten over tweetalig onderwijs op het Comenius Lyceum is welkom op de informatieavond over tto, dinsdag 11 december, van 19.00-20.30 uur op het Comenius Lyceum, Lijstersingel 18, Capelle. Deze avond is alleen voor ouders. Voor geïnteresseerde groep 8-leerlingen beginnen in januari de Early Learners-lessen weer. Volgend jaar start Comenius overigens met een havo/vwo-klas tto.

Meer informatie:  https://www.comenius.nl/Scholen/Comenius_Lyceum_Capelle_/groep_8/tto_(tweetalig_vwo)