Clicky

Klinkende overwinning voor CAS CRM – ZVH in eigen huis, dames Jumbo ZVH op tijd bij de les

Copyright Omroep Zuidplas

De heren van CAS CRM / ZVH kregen afgelopen zaterdag Webton Hengelo op bezoek, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag tegen het derde team van VV Utrecht.

HEREN:
Zevenhuizen - CAS CRM / ZVH kreeg afgelopen zaterdag Webton Hengelo op bezoek. Dit team stond op een tweede plaats op de Topdivisie ranglijst. De Zevenhuizense heen waren vol vertrouwen aan de wedstrijd begonnen en lieten het publiek genieten van hun acties. Via de setstanden 25-14, 25-21 en 25-17 werd een mooie 3-0 overwinning geboekt.

Trainer/coach Kristian van der Wel, stelde de volgende basis op: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem en libero Mika Prins. CAS CRM wist met Jan-Jaap van Schuylenburg aan de opslag de heren van Webton goed lastig te maken. Met ondersteuning van de sterke blokkering van Benjamin Parkinson en aanval van Chris van Mullem werd een 11-2 voorsprong opgebouwd. Webton kon met geen mogelijkheid onder de druk uit komen, wat zij ook probeerde. CAS CRM sloot deze set dan ook duidelijk af met 25-14 setwinst. In de tweede set wist Webton in de beginfase meer tegenstand te bieden en kon aanvallend beter scoren en een voorsprong nemen van 4-7. CAS CRM wist sterke aanvallen van Max Nieuwstad nabij te komen en bij 12-13 keerde het tij en wist met sterke aanval van Thomas van Rij en een hecht blok van Timothy Scheffers de achterstand om te buigen naar 16-14 voorsprong. CAS CRM wist dit gat door sterk spel groter te laten worden en wist de set met 25-21 binnen te slepen.

Ook in de derde set denderde CAS CRM door en met een sterke service Webton onder druk te zetten en als er toch nog een aanval kwam deze met een hechte blokkering te stuiten. Thomas van Rij en Chris van Mullem kon ZVH naar 11-7 brengen. Bij deze stand was Webton coach na een scheidsrechterlijke beslissing opstandig, wat hem op een gele kaart kwam te staan. ZVH liet zich niet in de waar brengen en bleef volop scoren. Max Nieuwstad wist deze set af te sluiten met een aanval en de set met 25-17 winnend af te sluiten. Hiermee komt CAS CRM vaster in de top te staan.

Voor de heren van CAS CRM/ZVH staat zaterdag het bekertoernooi op de agenda. ZVH zal het dan in Reuver het gaan opnemen tegen twee teams het lokale EMD-Tooling om 15.00 uur en de tweede wedstrijd om 17.00 uur tegen mede Topdivisie team Inter Rijswijk. Deze drie teams strijden om de eerste plaats om naar de volgende ronde te komen.

DAMES:
Zevenhuizen - De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag onder het oog van de shirt sponsor Jumbo Van Keppel tegen het derde team van VV Utrecht. In een onnodig spannende wedstrijd wisten de Zevenhuizense dames toch een 3-2 overwinning te behalen, via de setstanden 25-23, 14-25, 19-25, 25-23 en 15-8.

Trainer/coach René van Essen kon slechts met acht speelsters aan de wedstrijd beginnen en startte met Michelle van der Knaap-Bijl, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Kim Walter. De Jumbo ZVH dames wisten vanaf het eerste fluitsignaal de gasten uit Utrecht onder druk te zetten. Mariëlle Gerritsen begon sterk en zorgde dat ZVH de coach van Utrecht bij 7-2 noopte tot een time-out. Utrecht kon niet in hun spel komen en met sterke van Marleen van Vliet en Sonja van Mil bleef Zevenhuizen aan de positieve kant van de score. Toch wist Utrecht sterk aanvallend en blokkerend tot 24-23 terug komen. Na de time-out van coach René van Essen wist Mariëlle Gerritsen met haar aanval de set met 25-23 binnen halen. In de tweede set wist Utecht de rollen om te draaien en kon nu veel druk zetten op Zevenhuizen. De Zevenhuizense dames bleven achter de feiten aanlopen en kon niet in spel komen, mede door de grote foutenlast. Utrecht nam deze set dan ook met 14-25 in hun bezit. In de derde set leek het erop dat Jumbo ZVH de weg weer terug gevonden had en begon gelijk Utrecht onder druk te zetten. Vera Bruggeman wist aanvallend een paar keer goed door te komen en te scoren. Bij 10-5 kreeg zij even rust en zette coach René van Essen Karin Knip op haar positie tot 14-8. Daarna verliep het scoreverloop anders en kon Utrecht de achterstand van 17-13, ondanks de twee time-outs van ZVH, toch om te draaien. Wat ZVH ook probeerde niets lukte en met 19-25 set winst voor Utrecht, keek ZVH tegen 2-1 achterstand aan en moest uit een ander vaatje gaan tappen om er een vijfsetter uit te slepen.

De belangrijke vierde set werd ontsierd door een meningsgeschil tussen de eerste en tweede scheidsrechter, waarbij de eerste onterecht een aanval van ZVH geen punt toekende ondanks dat de bal de grond had geraakt. ZVH kwam op achterstand maar was getergd door die beslissing en aan de hand van aanvoerder Michelle van der Knaap-Bijl door een sterk blok en aanval kwam Jumbo ZVH weer voor met 8-6. Deze werd langzaam maar zeker groter maar ook nu weer verslapte de concentratie aan ZVH-zijde en kon Utrecht weer tot 23-23 gelijk komen. Door een mislukte aanval van Utrecht kwam ZVH op setpoint en kon Mariëlle Gerritsen de Utrecht aanval blokkeren, met 25-23 werd een vijfde set afgedwongen. In deze vijfde set wist ZVH met Chiara Broek aan de opslag direct een gat te slaan en moest Utrecht vluchten in een time-out bij 5-1. Bij 8-2 in het voordeel van ZVH werd van kant gewisseld en bleven de Zevenhuizense dames scoren Bij 10-3 kwam Karen Knip voor Vera Bruggeman in het veld en wist me haar service te scoren. ZVH bleef voor en sloot deze set en wedstrijd af met 15-8.

Voor zaterdag 27 oktober aanstaande staat voor de dames van Jumbo ZVH weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 16.15 uur komt het team van Vives uit IJsselstein het opnemen tegen ZVH.

Foto: André Dirks