Clicky

VCN dames puntloos terug uit Utrecht, heren winnen in Veenendaal

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen zaterdag 20 oktober mochten de dames van Laudame Financials VCN dames 1 afreizen naar Utrecht om daar hun competitie te vervolgen. De heren van Ferry van Hal speelden in en tegen Veenendaal.

DAMES:
Laudame Financials VCN dames 1 puntloos terug uit Utrecht
Afgelopen zaterdag 20 oktober mochten de dames van Laudame Financials VCN dames 1 afreizen naar Utrecht om daar hun competitie te vervolgen. Na de 3-0 overwinning van vorige week en een goede trainingsweek hadden we er zin in om de strijd aan te gaan met de dames van VV Utrecht. Helaas werd het niet de wedstrijd zoals wij hem in gedachten hadden.

Het eerste fluitsignaal klonk om 18.00 en voor we het wisten keken we tegen vijf punten achterstand en was de eerste time-out een feit. De service zette onze pass-lijn goed onder druk met gevolg dat het voor de aanvalsters lastig was om het de verdediging van VV Utrecht echt moeilijk te maken. Een dubbele wissel mocht niet baten en met een overduidelijke 25-16 ging de eerste set naar VV Utrecht.

Oké, niet ons niveau gehaald, we kunnen en moeten veel beter. De tweede set kenmerkt zich door veel lange rally’s. Aan vechtlust ontbreekt het niet, maar uiteindelijk gaan veel van deze punten toch naar VV Utrecht. Onder leiding van Maureen Weernekers, die met ballen vanuit de meest rare hoeken punten voor Laudame Financials VCN dames 1 binnen slaat, gaat de set via 7-7, 14-14 en 20-20 toch lang gelijk op. Dan breekt het feit dat Laudame Financials VCN dames 1 deze week niets ‘extra’s’ kan brengen ons op en is via 25-21 de 2-0 achterstand een feit.

Ongeveer eenzelfde beeld is te zien in de derde set. Met een aantal wissels wordt geprobeerd het tij te keren. Goed aan de afspraken houden, werken voor elke bal, elk punt vieren en vechtlust tonen; we geven alles maar dit is niet de wedstrijd waarin het omgedraaid kan worden. Hoewel we ook deze set tot tegen de 20 punten bij blijven, voelt het allemaal moeizaam aan. De uiteindelijke 25-22 en 3-0 zege voor VV Utrecht is voor deze zaterdag dan ook een terechte uitslag.

We zullen onszelf moeten herpakken, we weten dat we niet ons eigen niveau hebben gehaald en dat we veel beter kunnen. Na een korte nabespreking zal de blik vanaf maandag op VoCASA en Voltena gaan. Dat zijn volgende week onze tegenstanders in de 2eronde van het bekertoernooi. We spelen op 14:00 en 18:00 in onze eigen sporthal Oostgaarde te Capelle a/d IJssel! Tot daar!

HEREN:
Maatwerkers VCN wint in Veenendaal
Een week na de teleurstelling in Kampen, waar een 2-0 voorsprong niet genoeg bleek voor de overwinning, was het zaak om in Veenendaal de punten wel binnen te halen. VCV is het seizoen niet lekker begonnen en dus lagen er kansen om direct afstand te nemen van de degradatiezone.

Voor Maatwerkers VCN begonnen Robert, Joost, Thomas Boerefijn, Cain, Tom, Lucas en Rogier. De eerste set liet een terugkerend probleem zien; het niet geheel scherp aan de wedstrijd beginnen. VCV wist daarbij het midden goed te bedienen en hier had Maatwerkers VCN geen passend antwoord op. Gedurende set kwam de energie van de eerste 2 sets tegen Kampen echter terug en kwam Maatwerkers VCN beter in het spel. Dit leidde tot een spannende slotfase die met 29-27 naar de Capellenaren ging.

De 2e set werd wederom matig begonnen. Ditmaal was Maatwerkers VCN sneller bij de les. De vroege achterstand werd snel ingelopen en VCV wist het ritme van VCN niet te breken; een snelle 25-18 betekende een 2-0 voorsprong voor VCN. Een belangrijk moment, omdat men vorige week ook met solide spel op een 2-0 voorsprong was gekomen en de Capellenaren het daarna lieten lopen. Heel even leek dit weer te gebeuren na wederom een matige start van de set. Echter bleek de 3e set een kopie van de 2e; de vroege achterstand werd snel omgezet in een royale marge en ook deze set werd met 25-18 gewonnen.

Een prima resultaat voor de Capellenaren die, door andere uitslagen in de Topdivisie, momenteel op een 3e plek staan. Voorlopig doet de promovendus het dus meer dan prima! Volgende week staat er een bekerronde op het programma. Hier mag men aantreden in Haarlem tegen Spaarnestad en HLB Van Daal.