Clicky

Oproep nominaties eerste jeugdonderscheidingen Waddinxveen

Copyright Omroep Zuidplas

Op 21 november reikt wethouder Ten Zijthoff voor het eerst jeugdonderscheidingen uit in Waddinxveen, aan jongeren tussen de 6 en 18 jaar. De onderscheiding is bedoeld voor jeugdige talenten die een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van sport, cultuur of wetenschap.

Ook jongeren die zich belangeloos inzetten voor een mooier, beter of bekender Waddinxveen komen in aanmerking. Iedereen kan een jongere nomineren. Dit kan tot 11 november 2018 via het aanmeldformulier op www.waddinxveen.nl/jeugdonderscheiding.

De gemeente Waddinxveen vindt het belangrijk positieve aandacht aan jongeren te geven en aan hun prestaties. Daarom heeft de gemeenteraad in januari 2018 de beleidsnotitie Onderscheidingen ’Nieuwe Stijl’ vastgesteld. Op 21 november reikt wethouder Henry ten Zijthoff voor het eerst de jeugdonderscheidingen uit. De onderscheiding is bedoeld voor jongeren tussen de 6 en 18 jaar. Aanmelden kan tot 11 november 2018 via www.waddinxveen.nl/jeugdonderscheiding. Het college van B&W beoordeelt de aanmeldingen en kiest daaruit de jongeren die een onderscheiding verdienen.

Wie komt in aanmerking?
Jeugdige talenten die een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van sport, cultuur, wetenschap of enig ander gebied kunnen genomineerd worden voor de jeugdonderscheiding. Ook jongeren die zich belangeloos inzetten voor een mooier, beter of bekender Waddinxveen komen in aanmerking.

Voorbeelden jeugd algemeen:

  1. Een jongere die mantelzorg verleent. Dus regelmatig een familielid of bekende helpt, omdat hij/zij een ziekte of beperking heeft of anderszins hulpbehoevend is.
  2. Een jongere die een actie opzet voor een goed doel of (extra)activiteiten organiseert voor een vereniging.
  3. Een jongere die een bijzondere prestatie op cultureel gebied heeft geleverd of voor de samenleving.
  4. Een jongere die een bijzonder initiatief succesvol opgezet en uitgevoerd heeft of een bijzondere (helden)daad heeft verricht.

Criteria sport:

  1. Nederlands kampioen (of podiumplaats) in de hoogste jeugdklasse van de tak van sport, in een door de sportbond erkend Nederlands Kampioenschap. Of bij een eerste plaats bij Europees- en/of Wereldkampioenschap;
  2. Woonachtig in Waddinxveen of sportteam is gevestigd in Waddinxveen;
  3. Lid van een bond die rechtstreeks is aangesloten bij NOC*NSF;
  4. De genoemde kampioenschappen zijn eigen leeftijds- of gewichtscategorie;
  5. De prestatie is behaald in het betreffende kalenderjaar.