Clicky

Stichting Proplan ‘aandacht voor de weduwen van Srebrenica’

Copyright Omroep Zuidplas

Moordrechternaar Willem Pronk is o.a. de oprichter van de Stichting Proplan en De Baanderij in Gouda. Stichting Proplan is een no-nonsense stichting die voornamelijk in voormalig Joegoslavië prachtig werk verricht.
 

Sinds een paar jaar wordt door Stichting Proplan als enige omgezien naar de weduwen van Srebrenica. Inmiddels komen veel weduwen van Srebrenica op leeftijd. Worden ze ziek, dan kan het gebeuren dat ze overlijden door gebrek aan medicijnen of door de vrieskou. Hulp en zorg is in Bosnië echter alleen voorhanden als je geld hebt voor een privaat bejaardenhuis. De meeste weduwen hebben dat niet. De vrouwen staan er alleen voor en sommigen maken er geen geheim van dat ze liever vandaag dan morgen doodgaan.

Willem Pronk “Graag willen we hulp mogelijk maken aan deze weduwen in hun moeite en zorgen, iets waar de bijbel niet onduidelijk over is. Doel is de bouw van een zorgcentrum voor 70 bewoners. In de kosten van het zorgcentrum gaat Stichting Proplan voor € 300.000 euro voorzien.

Maar…. heeft Stichting Proplan kans gezien om € 200.000 in te zamelen, dan vermeerdert Wilde Ganzen dit met € 100.000. Bij voldoende financiële middelen zal het zorgcentrum in juli 2020 officieel worden geopend.  Ter besparing van de totale bouwkosten zouden we graag met handige mensen in contact willen komen die volgend jaar de week van hun leven willen beleven om daar te helpen met de bouw. Bij voldoende financiële middelen zal het zorgcentrum in juli 2020 officieel worden geopend.”

Wil je jezelf aanmelden voor een gave klusreis van een week in de zomer van 2019, stuur een mail naar Willem Pronk en doe dat naar info@stichtingproplan.nl. Voor meer info over dit project kijk op http://stichtingproplan.nl.

De stichting zet zich in voor een waardig bestaan van de allerarmste en kansloze medemensen in de samenleving. Dat doet zij door het bezoeken van extreem eenzame ouderen, het geven van voedselhulp in Bosnië en Servië en het verstrekken van microkredieten die de zelfredzaamheid een flinke impuls geven.

Zie ook de artikelen:
Willem Pronk: "Help die geen helper heeft" (audio)
Moordrechtse kerken ondersteunen St. Proplan
Stichting Proplan helpt Bosnië