Clicky

CULTUURPRIJS ZUIDPLAS 2018 (2)

Copyright Omroep Zuidplas

Cultuurprijs Zuidpals 2018 genomineerde 2 Trudi Bos 

Trudi Bos genomineerd voor de cultuurprijs Zuidplas 2018. De tweede genomineerde die we aan u voorstellen. Gisteren 31 oktober hebben we daar opnamen gemaakt. 

's Middags waren het de jongste leerlingen van Trudi die een "optreden" gingen verzorgen. Allereerst werd eerst gerepeteerd. Blokfluiten, fietsbellen, ritmische instrumenten vana alles kwam erbij te pas. Trudi motiveert de kinderen en stimuleert hen om spelenderwijs het gevoel en inzicht bij muziek te krijgen. Belangstelling en begrip creëren. 

Na een half uur repetitie kwamen de ouder, broertjes en zusjes en oma's kijken en luisteren. Al vroeg het gevoel van spelen voor anderen erin brengen, laat ze maar wennen. Na 10 tot 15 min was het weer gebeurd. Het optreden en ook de concentratie. Precies goed. 

Trudi is een van de genomineerden. De anderen zijn Theater voor iedereen (toneel); Esther Erdtsieck-Blaaser (dramacoach) . 

Met de Cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in het zonnetje die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente.

Met de uitreiking van de Cultuurprijs wil de gemeente het belang en behoud van cultuuruitingen benadrukken. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om de uitreiking in Swanla bij te wonen.

Nationale Kunstweek

De Cultuurprijs gemeente Zuidplas wordt uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek. In 2018 vindt de Kunstweek plaats in de tweede volle week van november, namelijk 10 t/m 18 november met in heel Nederland extra activiteiten rondom kunst. Kijk voor meer informatie op www.scnz.nl en www.kunstweek.nl                                                    

Op woensdag14 november vindt de bekendmaking/uitreiking plaats om 20.00 uur in Theater Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86 in Zevenhuizen. U bent hierbij van harte uitgenodigd! De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Iedereen is welkom