Clicky

CULTUURPRIJS ZUIDPLAS 2018 (3)

Copyright Omroep Zuidplas

Wie wordt de winnaar van de Cultuurprijs Zuidplas? De derde genomineerde TVI. 

Vandaag aandacht voor de laatste genomineerde TVI, Theater voor Iedereen.    Dat is het ook, voor iedereen in Zuidplas. Er is altijd wel een plaatsje voor je in het gezelschap.

Voorzitter, penningmeester, secretaris en bedenker en ook nog eens acteur Piet Blonk is samen met Anitz Racz in 2011 TVI begonnen. Dit weekeinde spelen ze alweer hun 7de productie; “Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen  mijnheer?”.

Alles wordt uit de kast getrokken, een grote, cast, prachtige kostuums door Anita Racz en haar team gemaakt, een groot decor ook weer zelf gemaakt, stevige en goede muziek en natuurlijk een geweldig enthousiasme.

De derde genomineerde voor de Cultuurprijs. De bekendmaking van de winnaar van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2018 én de uitreiking vindt plaats op woensdagavond 14 november 2018 door wethouder Jan Verbeek in Theater Swanla te Zevenhuizen.

Op deze manier stimuleert de Cultuurprijs gemeente Zuidplas bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied in de gemeente. Onderzoek wijst uit dat cultuur noodzakelijk is voor de vorming van onze identiteit, voor de ontplooiing van mensen en voor de ontwikkeling van creativiteit. Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen: thuis in de opvoeding, op het kinderdagverblijf, op scholen, maar ook daarna ! Cultuur verbindt en het biedt mensen plezier en voldoening, en dat op zichzelf draagt bij aan een positieve gezondheid. Met de uitreiking van de Cultuurprijs wil de gemeente het belang en behoud van cultuuruitingen benadrukken. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om de uitreiking in Swanla bij te wonen.”

Op woensdag14 november vindt de bekendmaking/uitreiking plaats om 20.00 uur in Theater Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86 in Zevenhuizen. U bent hierbij van harte uitgenodigd! De zaal is open vanaf 19.30 uur.

U bent van harte uitgenodigd.