Clicky

Kinderen ontbijten met burgemeester in gemeentehuis Waddinxveen

Copyright Omroep Zuidplas

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis geeft het goede voorbeeld tijdens het Nationaal Schoolontbijt en nodigt op dinsdag 6 november groep 6 (28 kinderen en 2 leerkrachten) van de Dick Brunaschool uit voor een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis. Zij schuiven samen aan de ontbijttafel en maken kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag. Burgemeester Nieuwenhuis betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Zo’n 275 andere Nederlandse gemeenten doen ook mee aan het Nationaal Schoolontbijt (meer informatie: https://www.schoolontbijt.nl).