Clicky

Ruben Schep in marathondienst

Copyright Omroep Zuidplas

Vanmorgen van 08:00 tot 10:00 uur ging ds. Ruben Schep, voorganger in De Oosterkerk in Capelle, voor in de doorlopende kerkdienst in de Bethelkapel in Den Haag. 

Dit deed hij op voor de protestantse gemeente Den Haag. Deze gemeente organiseert deze kerkdienst in het kader van het kerkasiel dat deze gemeente verleent aan de familie Tamrazyan.

Schep zet zich al geruime tijd in voor deze groep (Capelse dominee maakt zich sterk voor kinderpardon) en melde gisterenavond op twitter “Morgenochtend mag ik voorgaan bij de marathonkerkdienst. Over een andere marathon dienst in Openbaring 4 en wat er gebeurt als hemel en aarde elkaar raken.”

De Protestantse Kerk pleit al jaren voor een ruimhartig kinderpardon. Scriba ds. René de Reuver: "Kerkasiel is een uiterste redmiddel maar de zorg voor de vreemdeling loopt tenslotte als een rode draad door de christelijke traditie. Als Protestantse Kerk proberen we navolgers te zijn van Jezus. Bij Jezus staat het belang van ieder mens - en juist ook kinderen - voorop. "

Samen met een grote groep maatschappelijke organisaties roep de Protestantse kerk al sinds 2004 op tot een ruimhartige regeling voor migrantenkinderen die langer dan vijf jaar in Nederland zijn. Kerk in Actie bemiddelt regelmatig voor plaatselijke gemeenten die te maken hebben met migranten die in de knel komen door de huidige regelingen.